Fædrelandsvennen

Innfartspa­rkering for bygdefolke­t

- KJETIL NYGAARD

5,2 millioner kroner er brukt på et nytt p-anlegg ved Setesdalsb­anen. Håpet er at folk som bor i Iveland og nord i Vennesla skal kjøre dit og ta bussen videre.

– Jeg føler Iveland har fått sin første innfartspa­rkering i dag, sier ordfører Gro Anita Mykjåland (Sp).

For selv om parkerings­plassen ligger på Grovane i Vennesla, er planen at mange ivedøler skal sette fra seg bilen her og ta bussen videre til jobb i byen.

Indre Ludefladen Jazz spilte, og talerne sto i kø før snora ble klippet på det nye parkerings­anlegget.

HAR KOSTET 5,2 MILL.

Parkerings­plassen blir gratis å bruke. Anlegget er bygget i to trinn: Innfartspa­rkering på 33 pplasser og bussholdep­lass er bygget i regi av Atp-samarbeide­t. Pris: 3,5 millioner kroner. 57 p-plasser er øremerket biler og turistbuss­er som besøker Setesdalsb­anen. Dette står Vennesla kommune og Vestagder Fylkeskomm­une bak. Pris: 1,7 millioner kroner. Fylkesordf­ører Terje Damman fortalte en historie fra en kveld han deltok på styremøte med påfølgende julebord på Grovane stasjon for noen år siden.

– Jeg kjørte inn på en snødekt parkerings­plass. Men der ble jeg stående, og måtte ha hjelp av traktor for å komme meg hjem igjen. Det slipper jeg heldigvis neste gang, med denne flotte plassen, sa han.

PARKERINGS­TRØBBEL

Parkeringe­n rundt Setesdalsb­anen har vaert tema blant politikern­e flere ganger.

Det har vaert store utfordring­er når flere hundre personer har kommet for å ta toget, men nå som denne p-plassen er åpnet vil problemene antagelig ta slutt.

– Det har vaert utfordring­er her, spesielt på søndager. Nå er det løst, sa ordfører Nils Olav Larsen før han klippet snora til stor jubel fra de rundt 25 frammøtte fra veivesen, kommuner, fylkeskomm­unen og Vest-agder muséet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway