Fædrelandsvennen

Kritiserer ordføreren­s uttalelser om Hunsøya

Kontrollut­valgsleder Oddbjørn Hagen (V) mener ordfører Nils Olav Larsen (KRF) ikke bør uttale seg om planene til kjøpesente­ret på Hunsøya.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Det er utrolig betenkelig at han går ut og er negativ når en investor vil bruke så mye penger i bygda. Disse planene vil generere arbeid for håndverksb­ygda Vennesla i 10–15 år framover. Derfor er det utrolig trist at ordføreren ikke støtter denne idéen, sier Oddbjørn Hagen.

Han er kommunesty­rerepresen­tant for Venstre, og leder av kontrollut­valget. Ordfører Nils Olav Larsen (KRF) har flere ganger sagt han er skeptisk til Drivenes’ kjøpesente­rplaner på Hunsøya. Det synes ikke Hagen at ordføreren bør mene noe om.

– Det er vanskelig å ha tillitt til meningene hans når bestekompi­sen vil bli rammet dersom planene på Hunsøya realiseres. Larsen er vurdert som inhabil i forhold til Svendsens planer, og da synes jeg han bør vaere forsiktig når han uttaler seg om kameratens konkurrent. Det er ikke han tjent med, og det er ikke Vennesla tjent med, sier Hagen.

SVENDSEN-PLANENE DRØYER

Ordfører Larsen har uttalt at «Ove Svendsen er som en bror for meg» og er vurdert inhabil i Svendsengr­uppens planer. Det har ikke hindret ham i å uttale seg negativt om planene om det som kan bli et konkurrere­nde kjøpesente­r på Hunsøya.

– Vi vet ikke om Svendsen har tenkt å bygge kjøpesente­r en gang. De har sagt at de er skeptiske dersom det blir et konkurrere­nde kjøpesente­r på Hunsøya, sier Hagen.

Svendsengr­uppen har ikke ønsket å kommentere sine planer før de legger fram en regulering­splan. Når dette skjer er foreløpig uklart. De har tidligere snakket om 13.000 kvadratmet­er med parkering på taket, men nå er det snakk om leilighete­r på toppen.

Drivenes ønsker å bygge et kjøpesente­r på 30.000 kvadratmet­er, og vil fylle det med lavpriskje­der som Biltema, Clas Ohlson, Burger King, Jysk og Elkjøp.

SVARER På KRITIKKEN

Larsen sier til Faedreland­svennen at han forstår Hagens kritikk.

– Jeg har ikke tenkt over dette. Men jeg kan godt tenke over det, for jeg ønsker ikke å stå i veien for noen. Jeg mener prinsipiel­t at det bare er plass til ett kjøpesente­r i bygda, og da bør det ligge nord i sentrum for å styrke gågata, sier 60-åringen.

Han presiserer at han heier på både Drivenes og Svendsen, og vil at begge skal bygge og tjene penger.

– Bygges det to kjøpesentr­e, mislykkes én av dem. Det er hva jeg mener, og det ønsker jeg ikke skal skje. Men jeg er helt åpen for en diskusjon om habilitet, og jeg kommer ikke til å ha en høy profil i denne saken, sier ordføreren.

KRF DELT

Før sommeren ga KRF sin støtte til ordføreren. Men gruppelede­r Daniel Bakken sier nå at partiet har vaert uenige med ordføreren før, og utelukker ikke at det kan skje igjen.

– Han er ordfører for alle og har si mening. Det er ikke dermed sagt at vi følger ham. Det har vaert ulike syn på denne saken i vår gruppe tidligere, sier han.

URBANISERI­NG

Venstre-politikere­n Hagen er selv begeistret over Hunsøya-planen spesielt i et miljøpersp­ektiv.

– Man kan like eller mislike det - men Vennesla fikk en kjempemuli­ghet da Hunsfos gikk konk. Det blomstrer der nå, og med planene til Drivenes legger vi virkelig tilrette for fortetting og urbaniseri­ng, forklarer han.

– Han sier 500 leilighete­r. Med tre i hver betyr det 1500 mennesker som bor i naerheten av veldig mange både nye og eksisteren­de arbeidspla­sser, legger Hagen til.

ISOLERT FRA ELVA

Han er spesielt begeistret for at planen legger opp til at sentrum snur seg mot elva.

– Med dagens gågate har vi isolert oss fra elva. Bygger man sammen Hunsøya og gågata rundt elva, vil det skape en verdi som gjør Vennesla til noe mer spennende å komme til. Det er trist når kaféene ikke går rundt, og når butikkloka­lene står tomme. Det kan vi gjøre noe med nå, mener han.

Saken behandles av bygg- og miljøutval­get torsdag, før den endelige avgjørelse­n faller i kommunesty­ret 13. desember.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Oddbjørn Hagen er begeistret for Hunsøya Park med 500 leilighete­r og 30.000 kvadratmet­er kjøpesente­r. Han synes det er trist at ordføreren ikke er så begeistret.
FOTO: KJETIL NYGAARD Oddbjørn Hagen er begeistret for Hunsøya Park med 500 leilighete­r og 30.000 kvadratmet­er kjøpesente­r. Han synes det er trist at ordføreren ikke er så begeistret.
 ??  ?? Ordfører Nils Olav Larsen blir kritisert for uttalelsen­e sine om Hunsøya-planene.
Ordfører Nils Olav Larsen blir kritisert for uttalelsen­e sine om Hunsøya-planene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway