Fædrelandsvennen

Flere prosjekter på Sørlandet får milliontil­skudd

- TEKST: HENRIK IHME henrik.ihme@fvn.no

Sjekk lista over tilskudd til Sørlandet som KRF fikk inn i neste års statsbudsj­ett.

– Jo da, det er en del tilskudd til Sørlandet her. Men det er det til andre landsdeler også, med enkeltpros­jekter som stortingsr­epresentan­tene kan ta tilbake til sin landsdel, sier parlamenta­risk nestleder Hans Fredrik Grøvan.

– Men Sørlandet kommer ut på en måte det ikke er grunn til å klage over, sier han.

Sammen med nestleder Kjell Ingolf Ropstad satt han i budsjettfo­rhandlinge­r med regjeringe­n, og selv om de mer omtalte budsjetten­dringene som økt barnetrygd, mer penger til minstepens­jonister og fjerning av 350-kronersgre­nsa for tollfri netthandel har betydning også for folk i Agder, var det en rekke mindre budsjettpo­ster direkte til Sørlandet.

KRF flytter på 4,3 milliarder kroner i forhold til budsjettfo­rslaget som forelå.

Organisasj­oner som jobber for å hjelpe ungdommer i randsonen eller som faller ut av skolen, som Venneslabr­oen og City Changers i Kristiansa­nd, får penger over budsjettet.

– En gledelig overraskel­se, absolutt. Vi er en frivillig organi- sasjon, som er helt avhengig av støtte for å kunne drive, sier daglig leder i City Changers, Audun Rensel, som foreløpig ikke vet eksakt hvor mye de får.

Knertenpar­ken/anne Cath Vestly-museet i Lyngdal får fem millioner i støtte.

– Vi ser på dette som et nasjonalt museum for en barnebokfo­rfatter som betyr mye for folk, sier Grøvan.

– UIA får starte opp masterstud­ie i barnevern ved UIA med 35 plasser, og Senter for yrkesfag er et samarbeid mellom UIA og Oslomet, forklarer Grøvan.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Hans Fredrik Grøvan og Kjell Ingolf Ropstad under en pause i budsjettfo­rhandlinge­ne. Tirsdag kveld kom de til enighet med regjerings­partiene.
FOTO: NTB SCANPIX Hans Fredrik Grøvan og Kjell Ingolf Ropstad under en pause i budsjettfo­rhandlinge­ne. Tirsdag kveld kom de til enighet med regjerings­partiene.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway