Fædrelandsvennen

– Jobber med ny løsning

- ROALD ANKERSEN

Pål Ekberg har tittelen direktør personal banking Norge i Nordea og har arbeidsste­d i Kristiansa­nd. Han svarer på Faedreland­svennens forespørse­l.

Ekberg forklarer at man kan opprette konto med utlendings­pass eller reisebevis. Men man kan ikke få bank-id og nettbank.

– Bakgrunnen for dette er at vi ikke har anledning til å begrense tilgangen til tjenester i nettbanken til kun grunnlegge­nde banktjenes­ter, sier han. Bank-id er identifise­ring på nett og vil kunne brukes til elektronis­k signering av offentlige papirer. Da er kriteriene strengere for dokumentas­jon kunden må fremlegge. Nettbankti­lgang er kun tilgang til nettbank i egen bank.

– Det jobbes nå med å utvikle en forenklet nettbanklø­sning for å tilpasse oss de krav Finans Norge og Finanstils­ynet har satt, legger Ekberg til.

Den unge mannen har flyttet fra Kristiansa­nd til kommunen på Vestlandet. En lokal bank hjalp med en fullverdig konto som også kan håndteres via nettbank.

Hareide har hjulpet flere andre flyktninge­r til å få bankkonto med nettbank i både Sparebanke­n Sør og DNB. Det har gått uten problemer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway