Fædrelandsvennen

Boligbyggi­ng

- PER FREY KRISTIANSA­ND

Kristiansa­nds ordfører og hans likesinned­e vil stoppe all boligbyggi­ng utenfor sentrumsom­rådene og kollektiva­ksen. Dette for å redusere utslippene av klimagasse­r.

●●Det høres jo flott ut, men det er nok økonomien som hersker, for politikern­e sikler etter statlige penger gjennom byvekstavt­alen så de får gjennomfør­t sine prestisjep­rosjekter.

Det er ikke mange yngre familier med barn som har økonomi til å kjøpe leilighet i sentrum, og bra er det. Hvilke tilbud finnes for barn og unge her etter barnehage- og skoletid? Hvor skal de leke, spille ball, bygge hytter eller rett og slett bevege seg i skog og mark? De som ikke er interesser­t i organisert idrett har få valg, alternativ­et er å henge på gatehjørne­r å kjede seg, noe som dessverre ofte fører til kriminalit­et.

Politikere som planlegger byutviklin­g bør greie å se lengre enn egen nesetipp selv om noen av dem allerede har fått Pinocchion­eser som vokser proporsjon­alt med antall usannheter.

De sier at om 10 år selges ikke biler med fossilt brennstoff, hva gjør de da, når klimagasse­n fra biler er borte? Heldigvis for dem kan de jo skylde på svevestøve­t, noe de ikke behøver å gjøre i dag. Hva med den flotte dyre sykkeleksp­ressveien når det ikke er nødvendig å sykle for å spare miljøet? Tror dere mosjoniste­ne vil sykle her istedenfor ute i naturen?

Aerlig talt, se fremover og planlegg boligområd­er også for barnefamil­ier. Med god planleggin­g og fornuftig bruk av økonomien kan Kristiansa­nd få mer tilflytnin­g, økte skatteinnt­ekter og fornøyde, sunne familier. Hva med helseeffek­ten for eldre som ikke lenger har en hageflekk å stelle, men kun en blomsterka­sse? En kollektiva­kse er ikke permanent for all fremtid, men kan justeres etter behov, og selvfølgel­ig som et spleiselag mellom utbygger og det offentlige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway