Fædrelandsvennen

Rekdals vanskelige valg før skjebnekam­pen

Hvem skal spille for Start på lørdag? Det er Kjetil Rekdal veldig usikker på.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Ja, det er helt riktig. Vi skal bruke de neste dagene på litt forskjelli­ge scenarioer.

Det sier Kjetil Rekdal noen dager før kampen mot Haugesund lørdag.

Siste serierunde står alt på spill for Start og Rekdal. Kun seier garanterer at klubben ikke rykker direkte ned til 1. divisjon, og Rekdal gjør alt for at Start skal plukke med seg tre poeng fra Haugalande­t.

Starts trening i dag, samt gårsdagens, er stengt – trolig for å kjøre inn laget som skal spille mot Haugesund, som uansett resultat havner på 4. plass. For muligheten­e er mange, og Rekdal er usikker på hvilket lag han kommer til å stille.

– LITE SOM ER BOMBESIKKE­RT

– Laguttaket har egentlig vaert åpent i lang tid. Det er liten forskjell på mange, men det var en periode vi ville ha inn en viss stabilitet. Det er mange konstellas­joner som går gjennom hodet om dagen.

– Er det noen posisjoner du er mer usikker på enn andre?

– Ja, det er det, sier Rekdal, og fortsetter:

– Det er lite som er bombesikke­rt. Shala har vaert på landskamp. Kevin (Kabran) er et spørsmålst­egn. Hvor mye kan vi bruke han, og når eventuelt. Den sentrale midtbanen er diskusjons­tema. Det er en åpen kamp på venstresid­a mellom Niklas (Sandberg) og Elliot (Käck). Hva gjør vi i forsvar? spør Rekdal, uten at han nødvendigv­is forventer et svar tilbake.

Slik ser Faedreland­svennen på spørsmålet om laguttaket:

Det er to grunner til at det er grunn til å forvente flere endringer i Rekdals lag: Resultaten­e de siste kampene, samt suspendert­e nøkkelspil­lere.

DETTE ER ALTERNATIV­ENE

Både Erlend Segberg og Damion Lowe må se Haugesund-kampen fra tribunen eller foran tven. Segberg grunnet for mange gule kort, mens Lowe er ute etter at disiplinae­rutvalget i Norges Fotballfor­bund ga midtstoppe­ren to kampers utestengel­se for det de mente var et slag mot Birger Meling.

Det betyr en åpen plass i midtforsva­ret, og en åpen plass sentralt i banen.

De få spillerne som trolig er garantert plass i laget er keeper Jonas Deumeland, stoppertri­oen Espen Hammer Berger, Simon Larsen og Henrik Robstad, og midtbanesp­iller Herolind Shala. Bak der kommer mange spørsmål:

Hvem tar de to kantrollen­e i treeren foran? Til nå har det vaert Shala på høyre og Niklas Sandberg eller Tobias Christense­n på venstre. Men med Segberg ute kan det hende at Rekdal ønsker å flytte Shala ned. Samtidig har Adnan Hadzic vist seg godt fram de

siste kampene, og vil kunne vaere et trygt valg på midten sammen med Afeez Aremu.

Rekdal sier det er jevnt om plassene, og kanskje kan Kasper Skaanes vaere aktuell for en startplass. Hans løpskraft kan bli god å ha mot et energisk Haugesundl­ag. Enten som høyre vingback i stedet for Eirik Wichne, eller til høyre i treeren foran hvis Shala flyttes ned.

VIL HA LAGET KLART TORSDAG

Trolig må Niklas Sandberg, Kevin Kabran, Tobias Christense­n og Elliot Käck kjempe om de to plassene til venstre i banen. Helt framme blir trolig Adeleke Akiny- emi valgt, men kanskje går Rekdal for Mathias Bringaker som har levert scoringer de få minuttene han har spilt denne sesongen.

Valgene er mange for Rekdal, hvor 15 spillere er aktuelle for 11 plasser på laget.

Start-treneren vil forsøke å ha laget klart så han kan gi laget til spillerne noen dager før kampen.

– Vi må prøve å ha det klart etter torsdagens økt, slik at de som får starte kampen får vite det. Det er en spesiell kamp, sier Kjetil Rekdal.

Laguttaket har egentlig vaert åpent i lang tid. Det er mange konstellas­joner som går gjennom hodet om dagen.

KJETIL REKDAL, Start-trener

 ?? ALLE FOTO: NTB SCANPIX ?? Kjetil Rekdal har mange ting å tenke på før Starts avgjørende kamp mot Haugesund lørdag.
ALLE FOTO: NTB SCANPIX Kjetil Rekdal har mange ting å tenke på før Starts avgjørende kamp mot Haugesund lørdag.
 ??  ??
 ??  ?? Herolind Shala er blant de få som trolig blir å finne i startoppst­illingen lørdag. Men hvor han skal spille, er ikke sikkert.
Herolind Shala er blant de få som trolig blir å finne i startoppst­illingen lørdag. Men hvor han skal spille, er ikke sikkert.
 ??  ?? Kaptein Erlend Segberg (nr. to f.h.) må stå over lørdagens kamp grunnet suspensjon. Ellers kjemper Afeez Aremu (f.v.), Mathias Bringaker og Niklas Sandberg om en plass i startellev­eren.
Kaptein Erlend Segberg (nr. to f.h.) må stå over lørdagens kamp grunnet suspensjon. Ellers kjemper Afeez Aremu (f.v.), Mathias Bringaker og Niklas Sandberg om en plass i startellev­eren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway