Fædrelandsvennen

Grøvan: – Ikke noe b

-

Krfs parlamenta­riske nestleder Hans Fredrik Grøvan satt og forhandlet om budsjettet for 2019 mens hans partikolle­ger stemte ned taxfreekvo­ten i stortingss­alen.

– Jeg forstår at Frp reagerer, men mener ikke de er påført noe banesår, sier han.

– Økt taxfreekvo­te har KRF alltid vaert imot, også da det ble vedtatt i 2014, så det er ingen nyhet. Så lenge avgjørelse­n ikke influerte på budsjettet for 2019, synes jeg vi står oss på å vaere tydelige på hva vi er i mot. Skulle det fått virkning fra 2019 hadde vi hatt et problem, sier han.

Han tviler på at saken vil vaere psykologis­k ødeleggend­e i de kommende sonderinge­ne:

– Jeg tror på ingen måte det er dét som kan ødelegge samarbeids­klimaet, og mener vi kan fortsette å føre samtaler med respekt for hverandres synspunkte­r. Forhandlin­gene har vaert preget av en konstrukti­v vilje til å finne enighet, og jeg tror det vil vaere slik også i de neste rundene, sier han.

På spørsmål om Krfs retorikk mot Frp gjennom hele høsten kan ha skadet samarbeids­klimaet rundt regjerings­prosjektet, svarer Vest-agder-representa­nten:

– Det er vesensfors­kjell på KRF og Frp på viktige områder som for eksempel asyl- og innvandrin­gspolitikk­en og aktiv dødshjelp. Så kan man si at retorikken av og til kan bli vel intens, men meningsfor­skjellen kan man ikke stikke under stol. Dette har også vaert utfordrend­e for noen av oss som har ment at vi ikke bør gå inn i re-

gjering. Men nå er vi der vi er, og vi må erkjenne og respektere at vi er forskjelli­ge og prøve å finne veier sammen. Viljen er til stede for å prøve å finne en felles plattform, og jeg tror alle vil vaere konstrukti­ve i det arbeidet. Så får vi vurdere resultatet og se om det er godt nok, sier Hans Fredrik Grøvan.

 ?? ØVERLAND ERIKSEN FOTO: SIRI ?? – Mange av oss begynner å bli lei av måten KRF oppfører seg på, sier stortingsr­epresentan­t Gisle M. Saudland (Frp).
ØVERLAND ERIKSEN FOTO: SIRI – Mange av oss begynner å bli lei av måten KRF oppfører seg på, sier stortingsr­epresentan­t Gisle M. Saudland (Frp).
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Hans Fredrik Grøvan (til v.) forhandlet budsjett for 2019 sammen med Krfs nestleder Kjell Ingolf Ropstad mens stortingsf­lertallet endret taxfreekvo­ten.
FOTO: NTB SCANPIX Hans Fredrik Grøvan (til v.) forhandlet budsjett for 2019 sammen med Krfs nestleder Kjell Ingolf Ropstad mens stortingsf­lertallet endret taxfreekvo­ten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway