Fædrelandsvennen

Vipers avslutter Champions League mot verdens beste lag i Aquarama

- ANDREAS HOPEN

Nå er kampprogra­mmet for hovedrunde­n i Champions League for Vipers klart.

Vipers skal blant annet opp mot verdens beste lag, Györ, i hovedrunde­n i Champions League. Kristiansa­nderne spiller seks kamper før en mulig kvartfinal­e.

De fire beste fra hver gruppe går videre og møtes i kvartfinal­en, som er siste stopp før finalespil­let kjent som «final four».

Med seg inn i hovedrunde­n tar Vipers med seg poengene de tok mot FTC og Bucuresti (4), det gjør at de ligger på en tredjeplas­s i gruppa før start (se tabell nederst). De skal da ikke møte FTC og Bucuresti på ny, selv om de er i samme gruppe.

Først skal Vipers møte Krim Mercator borte i den slovenske hovedstade­n Ljubljana.

Sist Vipers møtte Krim borte var i 2016. Da vant Vipes 29–27, men Vipers tapte returoppgj­øret, og røk ut av det som da het Cupvinnerc­upen, som nå er europacupe­n.

Fredagen etter smeller det igjen. Da tar Vipers imot tyske Thüringer for første gang. Det tyske storlaget har vunnet ni hjemlige titler siden 2011 (sju Bundesliga og to cuper), men slet voldsomt i gruppespil­let i Champions League, der de gikk videre på bekostning av Podravka i den siste kampen.

I den tredje gruppespil­lskampen venter verdens beste lag Györ, og et gjensyn med tidligere Vipers-spiller Kari Brattset. Det ungarske laget har vunnet Champions League de to siste sesongene, og er favoritt også til å vinne årets tittel. Med seg på laget har de flere norske innslag i Veronica Kristianse­n, Stine Bredal Oftedal, Kari Grimsbø og Nora Mørk, i tillegg til nevnte Brattset.

Av nåvaerende Vipers-spillere har Linn Jørum Sulland og Katrine Lunde begge spilt i den ungarske storklubbe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway