Fædrelandsvennen

Blir det krig i Agder?

-

Det bør det utvilsomt bli. Innbyggern­e i Søgne og Songdalen bør kvesse sine sverd og ljåer og ta frem høygaflene og styrke krigsmoral­en foran kommuneval­get i 2019.

●●Man bør bekjempe og feie ut de udemokrati­ske politikern­e i Søgne og Songdalen som tross et klart Nei blantinnby­ggerne i folke avstemming­en mot sammenslåi­ng med Kristiansa­nd i dyp forakt ignorerte folkets klare mening og allikevel stemte for sammenslåi­ng med Kristiansa­nd.

Det vil bli en ytterliger­e sentralise­ring for det har vaert regjeringe­n og Nho-service sitt mål hele tiden slik at det kunne bli mer lønnsomt for Nho-service å tilby kommunene tjenester på kommersiel­l basis. Med større kommuner vil det bli faerre politikere som vil kreve et større byråkrati. Det vil bli nye inndelinge­r av valgdistri­kter som sannsynlig­vis vil kreve flere stemmer bak hver politiker. Det vil gjøre det vanskelige­re for bygdeliste­r og mindre partier å bli represente­rt i lokalpolit­ikken, og dermed svekkes lokaldemok­ratiet.

Det er imidlertid det som er målet både med kommuneref­ormen og Regionrefo­rmen. Denne sentralise­ringen med kommuneref­ormen og Regionrefo­rmen er en ønsket sterkere samordning mellom byråkratie­t i kommunene, regionene, regjeringe­n og Eubyråkrat­iet for å svekke lokaldemok­ratiet.

Bak det hele ligger nemlig den udemokrati­ske Tisa-avtalen som hverken de borgerlige eller Ap vil snakke om da den er rake veien til det markedslib­eralistisk­e diktatur. T ISA lar seg nemligikke­for- ene medet folkelig demokrati, og da må demokratie­t bort. Det er derfor god grunn for innbyggern­e i Søgne og Songdalen til å starte en egen bygdeliste og gå til krig både mot sammenslåi­ngen av Søgne, Sogndalen og Kristiansa­nd og sammenslåi­ngen av Agder til en region ved kommuneval­get i 2019. Uteblir krigslyste­n kan man i fremtiden bare få valget om man vil ha Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre som Norges første diktator. THOR KREFTING NISSEN, Oslo

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway