Fædrelandsvennen

Deltagerne i Rig Cluster South

-

Kjernen i Global Ocean Technology Group AS består av det tidligere Båtservice-konsernet (unntatt Iransatsin­gen). Speo Technology var også med fra starten. Per i dag har konsernet naermere 250 ansatte. Hovedtyngd­en holder til i Mandal, mens rundt 15 har kontorer på Fiskaa i Kristiansa­nd. Hovedeiere i Global Ocean Technology Group er Leif Hübert og Endre Glastad.

AS Nymo er en offshorere­ttet ingeniør- og produksjon­sbedrift i Grimstad og Arendal med 230 ansatte. Bedriften leverer saerlig boreanlegg og boreslamsy­stemer, men også andre produkter og tjenester til offshore olje- og gassmarked­et. Selskapet inngår i J.J. Ugland-konsernet, som eies av Knut Nikolai Tønnevold Ugland.

Frigstad Engineerin­g AS er det ene av to hovedselsk­aper i Frigstad Group, eid av Harald Frigstad. Det andre er Frigstad Offshore. Gjennom Frigstad Engineerin­g har Harald Frigstad og hans medarbeide­re stadig utviklet nye, bedre og større borerigger. Gjennom Frigstad Offshore tilbys driftstjen­ester, pluss at selskapet ved flere anledninge­r har investert i rigger selv. Etter drøye 20 år med base i Singapore, flyttet Harald Frigstad mye av aktivitete­ne til Kristiansa­nd for noen år siden, og ble med selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway