Fædrelandsvennen

Ønsker Ropstad som ny partileder i KRF

- VEGARD DAMSGAARD

Overfor Faedreland­svennen gjør avtroppend­e Krfleder Knut Arild Hareide det klinkende klart at Kjell Ingolf Ropstad bør overta etter ham.

Den klare meldingen ble kringkaste­t av partileder­en i podkasten «Udjus & Blågis» fredag.

– Jeg ser at han (Kjell Ingolf Ropstad, red.anm.) har alt som skal til for å bli partileder, så er det partiet som naturligvi­s skal føre den type valg og prosesser. Men jeg mener at nettopp det at han har vaert så tydelig gjør at han er godt egnet, sier Knut Arild Hareide.

SVAR På TILTALE

De i partiet som har tatt til orde for at kommende partileder bør vaere en mer samlende type enn Ropstad, får svar på tiltale fra partileder­en:

– Jeg vaert litt uenig når noen har sagt at den som skal vaere neste kaptein må vaere mest mulig samlende. Jeg tror faktisk det er noe positivt med at hun eller han har vaert enig i veivalget vi har tatt.

Hareide spår at det vil komme motbakker for partiet etter prosessen som har vaert, og mener det trengs en kaptein som evner å føre skuta gjennom stormen.

– UFATTELIG KAPASITET

– Det er jo lenge siden det har vaert en partileder fra Sørlandet. Vi må vel tilbake til Bent Røiselands dager, han satt veldig lenge (Venstre-leder fra Holum i perioden 1952–64, red.anm.) Jon Lilletun kunne blitt partileder, han hadde muligheten i 2004 men valgte ikke å stille den gang. Jeg mener at i Kjell Ingolf Ropstad har vi en ufattelig kapasitet. Nå skal partiet få lov til å føre sine prosesser, men det ville ikke vaert meg imot om det blir Kjell Ingolf Ropstad som tar på seg den jobben, sier Krf-lederen i podcasten.

SAMLE

Men om Ropstad har vaert tydelig i sin linje må han som partileder, om så skjer, gjøre alt for å samle troppene.

– Hans tydelighet er ikke i seg selv en utfordring, men enhver partileder må vaere samlende. Det måtte jeg vaert om jeg hadde vunnet fram med mitt råd, både i politikk og valg av mannskap man tar med inn i regjering, sier Knut Arild Hareide.

Partileder­en sitter fram til regjerings­erklaering­en er klar, og mener nettopp det er avgjørende for partiets forhandlin­gsstyrke. Hvis høyresiden ikke leverer kan partiet snakke med venstresid­en.

33-åringen fra Evje kan regne med å få bistand fra sin forlover når han ber om det.

– Jeg kommer til å stå på for KRF til jeg går i grava, sier Hareide.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Partileder Knut Arild Hareide i studio hos Faedreland­svennen sammen med politisk redaktør Vidar Udjus.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Partileder Knut Arild Hareide i studio hos Faedreland­svennen sammen med politisk redaktør Vidar Udjus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway