Fædrelandsvennen

Koster 695 kroner å se Nm-finalen på Vipers-tribunen

– Vi sitter ikke igjen med stor fortjenest­e, sier daglig leder Terje Marcussen.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Nm-finalen i Oslo Spektrum lørdag 29. desember er håndballen­s festdag, og er en mulighet for involverte parter til å sikre seg sårt tiltrengte midler. Vipers har fått tilgang til 1400 billetter, og har ved hjelp av eventfirma­et Best Event laget en rekke pakker med og uten hotellover­natting, buss etc. for å trekke flest mulig sørlending­er til Oslo.

Mens man via ticketmast­er sine sider kan kjøpe billetter for mellom 240 og 350 kroner, må man ut med 695 kroner for å sikre seg billett til Vipers-tribunen – ei pakke som også inkluderer supporter-skjerf og inngang til vorspiel på Brygg Pub i forkant av kampen.

– VI TILBYR DE BESTE PLASSENE

– Det er valgfritt hvor folk vil sitte, men vi tilbyr billetter til de beste plassene, og når skjerfene koster mer enn i fjor er det ikke stor fortjenest­e vi sitter igjen med. Kalkylene var lavere enn jeg hadde sett for meg, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

– Hvor mye er fortjenest­en? – Ikke veldig mye mer enn hundre kroner per billett. Det er marginalt. Det var ikke mye gevinst vi satt igjen med i fjor, og det er vi nødt til å legge til grunn i år, sier Marcussen, som forteller at både pris og innhold var det samme i fjor da Vipers slo Stabaek i NMfinalen.

Den gang var det rundt 1000 sørlending­er som løste billett på Vipers-tribunen.

I tillegg til kvinnefina­len Vipers-storhamar, inkluderer alle billetter tilgang til herrefinal­en mellom Elverum og Halden samt juniorfina­ler for begge kjønn. På Vipers’ hjemmeside­r har man lagt ut link til hvordan man kan bestille billetter til mellom 240 og 350 kroner på ticketmast­er. Da får man ikke sitte på samme tribune som sine egne supportere.

– BESTEMMER PRIS SELV

Liv Kathrine Berg Olsen, arrangemen­tskoordina­tor i Norges Håndballfo­rbund – som er arrangør av Nm-finalene – forteller at finalelage­ne selv bestemmer pris og innhold i sine pakker.

– Klubbene kan selge pakker til hvilken pris og hvilket innhold de selv ønsker. Men de kan ikke ta mer enn 350 kroner for selve inngangsbi­lletten, understrek­er Berg Olsen.

Hun forteller at Vipers har frist til 10. desember med å selge ut sine 1400 billetter, deretter legges dem som eventuelt måtte vaere til overs ut for åpent salg til 350 kroner.

VIL LAERE AV VIPERS

Motstander Storhamar, som aldri har vaert i Nm-finale før, har på sin side valgt å selge billetter til pålydende 350 kroner på «sin» tribune.

– Vi vurderte å lage pakker, men endte på å selge billetter enkeltvis. Vi har heller chartret et tog, og håper å tjene penger på det samt på salg av supportera­rtikler. I tillegg har vi fått en sponsor som bidrar slik at vi skal sitte igjen med litt gevinst, sier Kamilla Sundmoen, daglig leder i Storhamar, som også forteller at klubben får provisjon av salget når de har passert 300 solgte billetter.

Hun ønsker å laere av Vipers.

– 695 kroner er ikke dyrt når man tenker på hvilken begivenhet Nm-finaler for kvinner og menn er, og man får vorspiel og skjerf i tillegg. Klart skal du ha med hele familien blir det dyrt, men man har lyst til å tjene penger når man først er der, og jeg ser at Vipers gjør noe lurt å selge slike pakker. Det skal bli spennende å høre deres erfaringer i etterkant, sier Sundmoen.

Terje Marcussen hadde ønsket seg større inntjening­smulighete­r i forbindels­e med en cupfinale.

– Jeg synes ikke vi tar for mye, absolutt ikke. Men folk er forskjelli­ge, og at noen kun ønsker å gå på kamp uten å delta på arrangemen­ter, har jeg respekt for. Og da kan de kjøpe billetter utenfor Vipers-tribunen, sier Marcussen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Det var rundt tusen sørlending­er som kjøpte billett til Vipers-tribunen da laget vant sin første Nm-tittel mot Stabaek i fjor.
FOTO: NTB SCANPIX Det var rundt tusen sørlending­er som kjøpte billett til Vipers-tribunen da laget vant sin første Nm-tittel mot Stabaek i fjor.
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.
FOTO: JACOB BUCHARD Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway