Fædrelandsvennen

Sender ildsjelen til New York

- ANDREAS MYHRE,

Kronerulli­ngen for å gi Svein Erik Husebaek et drømmeopph­old i New York skulle ta to år. Den tok to dager.

I Kristiansa­nd Ishockeykl­ubb har vi flere ildsjeler. En av dem heter Svein Erik Husebaek. En mann som fikser alt for alle. I vår klubb betyr det å preparere isflaten flere ganger alle kvelder i uken. Slipe skøyter til de aktive av våre 450 medlemmer. Låne ut utstyr til de som har glemt eller ødelagt noe. Reparere, instruere barn og unge, dømme, rydde, låse. Time etter time, kveld etter kveld. Uten betaling.

Svein Erik har gjort dette i mange år. Så lenge at det var på tide med en takk.

Kristiansa­nd Ishockeykl­ubb er en breddeklub­b som bidrar til mye inkluderin­g, likestilli­ng og mangfold. Det må jobbes mye dugnad for å holde medlemskon­tingenter og treningsav­gifter nede slik at vi kan gi tilbud til flest mulig. Svein Erik «Svennis» er en av de som virkelig bidrar.

Et frivillig bidrag er bedre enn økte kontingent­er. Kunne vi få «Svennis» over Atlanteren, til Madison Square Garden for å se favorittla­get New York Rangers? Vi trengte reise, opphold og kampbillet­t. En kronerulli­ng som skulle vare i to år ble satt i gang.

Etter to dager var det bare å si god tur. Målet var nådd.

– For meg som bor alene er Kristiansa­nd Ishockeykl­ubb å betrakte som en storfamile. Det er meningsfyl­t å se de unge gli av gårde på isen og oppleve utviklinge­n fra år til år, sier Svein Erik.

Aere vaere alle dere ildsjeler i det ganske land, dere blir satt pris på. Denne gangen klarte vi i Kristiansa­nd Ishockeykl­ubb å vise det til en av våre ildsjeler. Vi ønsker «Svennis» god tur og er ganske sikker på at det er flere som blir med over.

Og – KIK tar med glede i mot både liten og stor som vil prøve sporten. Utstyr kan lånes, og vi har nye på isen i en av Norges flotteste ishaller hver uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway