Fædrelandsvennen

– Hyggelig å bli anbefalt

- KJETIL REITE

Knut Arild Hareide anbefaler at Kjell Ingolf Ropstad overtar som partileder etter ham.

I løpet av desember kan Ropstad få spørsmål fra valgkomite­en om han er interesser­t.

– Det er jo selvsagt hyggelig, og sier mye om hvor raus og flott partileder vi har, og som jeg setter stor pris på, sier Ropstad i en sms til Faedreland­svennen.

Knut Arild Hareide sa fredag til Faedreland­svennen at han mener Ropstad bør overta som leder.

– Jeg ser at han har alt som skal til for å bli partileder, så er det partiet som naturligvi­s skal føre den type valg og prosesser. Men jeg mener at nettopp det at han har vaert så tydelig gjør at han er godt egnet, sa Hareide.

Knut Arild Hareide kommer til å bli sittende som partileder fram til KRF har gått inn i dagens regjering. Valgkomite­en i KRF har allerede begynt å forberede seg på en situasjon der Hareide trekker seg.

– Vi kommer til å ha kontakt med navn vi har fått spilt inn og avklare med dem, sier Solveig Ege Tengesdal, leder av valgkomite­en i KRF.

Hun regner med at aktuelle lederkandi­dater vil bli kontaktet i desember og januar.

Kjell Ingolf Ropstad har til nå ikke ønsket å kommentere hvor vidt han er interesser­t i å stille til valg som ny leder.

Det gjør han ikke denne gangen heller.

– Jeg har fullt fokus på sonderinge­r for å få mest mulig gjennomsla­g for Krfs politikk. Lederspørs­mål er ikke aktuelt før vi eventuelt kommer i havn med en regjerings­plattform, og da vil partiets organer håndtere det, skriver Ropstad.

Krfs ordinaere landsmøte blir holdt i april.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kjell Ingolf Ropstad synes det er hyggelig å bli anbefalt, men vil ikke snakke om lederspørs­målet i KRF.
FOTO: NTB SCANPIX Kjell Ingolf Ropstad synes det er hyggelig å bli anbefalt, men vil ikke snakke om lederspørs­målet i KRF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway