Fædrelandsvennen

Boligbyggi­ng

-

Viser til Per Frey sitt innlegg i Faedreland­svennen

22. november.

●●Og han har for så vidt mye fornuftig på hjertet angående klima og miljø, men når han bruker manglende tilbud for barn og unge i sentrum som argument for å stoppe utbygging/byutviklin­g der, bommer han dessverre totalt.

Han spør; «Hvilke tilbud finnes for barn og ungdom her etter barnehageo­g skoletid? Hvor skal de leke, spille ball, bygge hytter eller rett og slett bevege seg i skog og mark?» Han fortsetter med: «De som ikke er interesser­t i organisert idrett har få valg, alternativ­et er å henge på gatehjørne­r og kjede seg, noe som dessverre ofte fører til kriminalit­et».

Jeg tror du har snudd alt på hodet, Per Frey. Jeg tror at det er utbygging av «drabantbye­r» rundt sentrum uten saerlige aktivitete­r etter skolen, som skaper uønskede aktivitete­r blant barn og unge. Det holder ikke bare med mulighet til hyttebyggi­ng i skog og mark eller en ballbinge for å holde ungdommen på den smale sti.

For å slå et slag for sentrum og samtidig besvare dine to spørsmål, kan jeg ramse opp følgende sentrumsna­ere aktivitete­r (listen er på langt naer uttømmende):

●●Tresse som dekker det meste av sentrumsky­sten mot syd. Dersom du ikke vil vaere med i organisert idrett som for eksempel roing, seiling eller kajakk, er sjøen for alle.

●●Bystranda med sine ballspillo­g lekeområde­r, eller de forskjelli­ge, kommunale bryggene, får enhver lett tilgang til sjøen.

●●Tresse lekepark er også betydelig oppgradert det siste året.

●●Odderøya ved det sydvestre hjørnet av kvadrature­n med sin skog, stier og lekeområde­r. Snart kommer det også klatrepark i tillegg til Kilden (og kanskje siloen etter hvert) med sine kulturtilb­ud for barn og unge.

●●I nordenden av sentrum finner du Nybyen med sin leke/skatepark og skolegårde­n til Todda med sine ballbinger.

●●Ett steinkast derfra har du Baneheia. Avhengig av årstiden kan du få glede av å medbringe alt fra badebukse, ball, joggesko og skøyter til hammer og sag til hyttebyggi­ng.

●●I Elveparken langs Otra er det mulig å fiske både laks og ørret dersom du ikke er for opptatt med å leke i ballbingen eller kose deg rundt grillen. Grønnsaken­e til salaten kan du høste i den Kommunale åkeren som er anlagt der.

●●Ellers kan jeg nevne Kristiansa­nd Kino, Torvet med sin isbane samt Aquarama med klatrevegg, svømmehall, stupetårn og idrettshal­l.

Jeg kan ikke skjønne hvordan byens barn og unge har tid til å henge på gatehjørne­r eller å kjede seg med alle disse muligheten­e rett utenfor sin dør. Kan det vaere ungdom fra «drabantbye­r» omkring kvadrature­n uten kjennskap til hva sentrum har å by på og uten aktivitets­tilbud i sine naerområde­r, som tar bussen til byen og henger på gatehjørne­ne, tro?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway