Fædrelandsvennen

Start skal bli et mer spille

Kjetil Rekdal lover et mer spillende Start-lag i 1. divisjon neste sesong.

-

– Når du spiller mot lag som er i utgangspun­ktet bedre, så blir du straffet for de feilene du gjør. Vi er ikke på nett på corneren, og det er ingen grunn til at vi skal gå på ei så stygg kontring på 1–1 her, sier Kjetil Rekdal etter kampen mot Haugesund.

Det endte med nedrykk, men Rekdal pratet igjen om de samme tingene som han har pratet om gjennom sesongen. Feilene Start gjør blir for kostbare, så også mot Haugesund.

– TØFF SLITASJE

Når vi ber Start-treneren prøve å forklare hvor det gikk galt, går tankene fort tilbake til kampen mot Sandefjord.

– Det var i alle fall ikke mot Haugesund at plassen i Eliteserie­n glapp, mener Start-treneren.

– Det har vaert tøff slitasje på troppen, og et voldsomt press. Vi rykker ikke ned på grunn av denne kampen, sier Rekdal.

– Er det noe du kunne gjort annerledes?

– Det er klart det. Det er mye jeg skulle gjort annerledes. Jeg får reflektere litt over det. Om det hadde det blitt noe bedre er ikke sikkert. Det tenker man på hver eneste dag, sier Rekdal.

– Noe konkret du tenker at du kunne gjort bedre?

– Jeg burde sett at vi ikke var klare for Sandefjord-kampen. I dag var vi klare, så det var ikke problemet, sier Rekdal.

ET SPILLENDE START

Nå lover han et mer spillende Start-lag neste år. Et lag som skal ha ballen mer enn det Start-laget som ble trykket tilbake i Haugesund.

– Vi skal dominere kampene mer, og ha enda mer fokus på eget spill. Vi har jobbet med det nå og, men vi måtte ha en defensiv grunnmur. Det handler om kvalitet, sier Rekdal, og begynner igjen å snakke om ikke å gjøre enkle feil.

– Vi skal rykke opp med en gang, og vi skal ha et lag som skal spille god fotball. Vi skal sørge for at det er et godt eliteserie­lag som kommer opp, sier Rekdal.

– Frykter du å miste mange av spillerne?

– Jeg gjør egentlig ikke det.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway