Fædrelandsvennen

Sprek

Student Kristoffer Lurvik (22) trener på høy intensitet minst to ganger i uken. Det gjør han lurt i, ifølge idrettsfor­skere, uavhengig om det trenes styrke eller utholdenhe­t.

-

Å trene på høy intensitet kan ofte føre til laktat – eller melkesyre som man kaller det på folkemunne. Mens noen elsker følelsen av utmattelse i musklene og blodsmak i munnen, unngår andre det for alt det er verdt.

– Selv har jeg et ganske bra forhold til melkesyre. Før jeg ble student drev jeg med toppidrett og

 ?? STAALE WATTØ ?? Kristoffer Lurvik har de siste årene fokusert på å øke muskelmass­en. – Jeg får stort sette melkesyre på slutten av settene, sier han.
STAALE WATTØ Kristoffer Lurvik har de siste årene fokusert på å øke muskelmass­en. – Jeg får stort sette melkesyre på slutten av settene, sier han.
 ?? STAALE WATTØ ?? Minst to ganger i uken trener Kristoffer Lurvik (22) på høy intensitet med en intervallø­kt og en styrkeøkt. Det gjør han lurt i, ifølge Nih-stipendiat Øyvind Skattebo.
STAALE WATTØ Minst to ganger i uken trener Kristoffer Lurvik (22) på høy intensitet med en intervallø­kt og en styrkeøkt. Det gjør han lurt i, ifølge Nih-stipendiat Øyvind Skattebo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway