Fædrelandsvennen

Cultivas nye styreleder

Kjersti Løken Stavrum (49) blir ny styreleder i Cultiva når Ansgar Gabrielsen går av etter ni år i vervet.

- Kjersti Løken Stavrum

– Jeg tror ikke det kunne vaert noe sted eller noe tidspunkt det hadde vaert gunstigere å takke ja til en slik jobb, sier Kjersti Løken Stavrum (49).

Det var mandag det ble klart at hun trolig overtar som styreleder i Cultiva etter Ansgar Gabrielsen.

– Jeg har i alle fall takket ja til å bli innstilt, sier hun.

Det er rådet i Cultiva som velger styret. Mandag varslet rådsleder og ordfører Harald Furre (H) at Løken Stavrum er enstemmig innstilt av valgkomite­en.

LEDERERFAR­ING

– Vi har vaert på utkikk etter en kandidat som har mye ledererfar­ing og som kan passe godt inn i styret. Vi har ønsket oss en som kommer litt utenfra, men som også kjenner byen godt. Og vi tenker at hun gjennom sin erfaring gjennom Schibsted- og mediebrans­jen passer godt inn i det beslektede landskapet med kultur, sier Furre.

Kandidaten selv er fullt klar over at hun hopper rett inn i et vepsebol av en kunstsilod­ebatt, etter at hennes forgjenger var med å bevilge 100 millioner kroner til det omstridte prosjektet i januar.

– Det er veldig sjelden at denne typen sak diskuteres så heftig over så lang tid. Det er ingen tvil om at dette har ført til bred bevissthet om kunst og kultur i Kristiansa­nd, noe som er gunstig for byutviklin­gen. Og jeg setter virkelig pris på en god debatt, sier Stavrum.

Hun har bakgrunn som jour- nalist og redaktør fra blant annet Aftenposte­n og KK. Hun har vaert generalsek­retaer i Norsk presseforb­und (2013 - 2016), og hun har vaert avdelingsd­irektør for kommunikas­jon i NHO (2012–2013).

Stavrum er i dag administre­rende direktør i Tinius-stiftelsen som har den største eierposten i Schibsted Media Group med 26,1 prosent. Ifølge sine vedtekter skal stiftelsen beskytte rammevilkå­rene for redaksjone­ll uavhengigh­et, troverdigh­et og kvalitet i alle konsernets utgivelser. En av disse er også Faedreland­svennen.

UAVHENGIGH­ET

Sjefredakt­ør Eivind Ljøstad i Faedreland­svennen sier dette:

– Det er viktig å vaere åpne om at denne koblingen nå finnes mellom oss og Cultiva-styret. Samtidig skal ikke dette påvirke journalist­ikken vår mot Cultiva. Det vil snarere føre til at den skjerpes, sier Ljøstad.

Selv sier Stavrum.

– Jeg er ikke bekymret for dette. For det første handler vedtektene i Tinius-stiftelsen nettopp om pressens uavhengigh­et, og det er også noe jeg har i mitt DNA.

Kjersti Løken Stavrum er gift med Gunnar Stavrum som er redaktør i Nettavisen. Han er sønn av tidligere plan og bygningssj­ef i Kristiansa­nd, Gunnar Stavrum.

Siden opprettels­en har stiftelsen Cultiva vedtatt investerin­ger på 350 millioner kroner til kulturform­ål. Den langt største enkeltinve­steringen ble vedtatt i januar, da styret gikk inn for å gi 100 millioner kroner til byggingen av Kunstsilo. Sstyret har bestemt at Cultiva inntil videre ikke skal gå inn i nye prosjekter.

Det neste styremøtet i Cultiva er 10. desember. Dette blir også det siste møtet Ansgar Gabrielsen leder. Samme dag avvikles også rådsmøtet hvor Kjersti Løken Stavrum ligger an til å bli valgt.

 ??  ??
 ?? NTB SCANPIX FOTO: ?? Kjersti Løken Stavrum er innstilt av en enstemmig valgkomite.
NTB SCANPIX FOTO: Kjersti Løken Stavrum er innstilt av en enstemmig valgkomite.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway