Fædrelandsvennen

Nei til kunnskap i skolen

- ARVE STOKKELIEN Kristiansa­nd Høyre

Da ser vi det igjen! Venstresid­en i norsk politikk ønsker ikke at det skal stilles krav i norsk skole. Arbeiderpa­rtiet i Kristiansa­nd ønsker nå å avskaffe lekser i Kristiansa­nd.

●●Begrunnels­en er visstnok at det er stressende for elever og foreldre å håndtere lekser. Man kan jo undre seg om det samme gjelder alle krav som stilles til borgere i det norske samfunnet? Skal alle krav avskaffes og bare rettighete­ne bestå?

Høyre mener at skolene i Kristiansa­nd fremdeles skal ha muligheten til å gi hjemmeleks­er. Skal elevene laere engelsk er det naturlig å pugge gloser. Skal elevene laere gangetabel­len må den repeteres. Skal elevene vaere forberedt til prøver må det øves. Hvis velferdssa­mfunnet i Norge skal bestå i fremtiden er vi helt avhengige av at vi har en kompetent befolkning som kan fungere i et kunnskapsb­asert arbeidsliv.

Vi stiller oss derfor undrende til at Arbeiderpa­rtiet nå vil avskaffe lekser, og tenker at dette føyer seg inn i en rekke av ulike forslag fra venstresid­en som vil nedpriorit­ere faglig kunnskap i skolen.

Hvis vi i fremtiden skal ha et velfungere­nde samfunn, er vi fullstendi­g avhengige av å ha arbeidskra­ft med god fagkunnska­p som er innlaert i skolen, blant annet ved hjelp av lekser brukt som nødvendig repetisjon av innlaert stoff. God faglig kunnskap er, og vil vaere, essensielt for at landet vårt fremdeles skal vaere et godt land å bo i.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway