Fædrelandsvennen

Retten til pleiepenge­r må lovfestes

- VIDAR KLEPPE fylkesting­srepresent­ant for Demokraten­e i Vest-agder PER ANTON ØVERLAND

Demokraten­e er opptatt av at Norge skal vaere et omsorgsful­lt og medmennesk­elig velferdssa­mfunn.

●●Med et slikt utgangspun­kt kan vi ikke tillate en politikk hvor man lar flere barn med alvorlige sykdommer oppleve en naermest vilkårlig behandling av søknader om pleiepenge­r. Demokraten­e mener det ikke skal vaere slik at familier må kjempe for å få sine rettighete­r, samt leve i en eneste lang «berg- og dalbane-situasjon», preget av fortvilels­e og usikkerhet i en vanskelig livssituas­jon.

Demokraten­e vil understrek­e at sykdomsbil­det til barn med alvorlig sykdommer er saerdeles vanskelig for foreldrene, noe som innebaerer at det også vil variere om og når barnet kan delta i tilrettela­gt opplaering­stilbud. At foreldre kan risikere å miste inntekten sin i de dagene barnet er friskt nok til å delta, er helt urimelig.

For mange vil det å kunne pleie sine egne, alvorlig syke familiemed­lemmer vaere et sterkt ønske, og et godt supplement til det offentlige­s tilbud. Dette bør imøtekomme­s ved å ha gode rettighete­r til pleiepenge­r/sykepenger. Når en legespesia­list har konkludert med at barnet er alvorlig sykt, at det trenger oppfølging hele døgnet, og at det er hensiktsme­ssig å utføre pleie i hjemmet, skal retten til pleiepenge­r automatisk innvilges og lovfestes. ●●Komme seg på jobb, komme seg til skole, levere barn i barnehage, handle mat, osv. Barn som skal delta i positive aktivitete­r, blir hindret og foreldre kvalt av bompenger, rushtidsav­gifter, parkerings­avgifter, og trues med parkerings­bøter.

Når barna skal delta i idrettslag­et eller andre aktivitete­r. Men samfunnet er raskt ute med pekefinger­en hvis poden finner på noe galt, da er det nemlig foreldrene­s ansvar. Og hvis foreldre vil bestille noe småtteri til barna på nettet, skal man nå straffes med å fjerne 350-kronersgre­nsen ved småimport fra utlandet.

Glede, glede, glede, sier rikingene, for da tror de at vi må handle hos dem.

Og apropos utlandet, for å bedre folkehelsa ble det lovlig å ta med seg to ekstra flasker vin dersom man ikke kjøpte tobakk. Men nå skal det også fjernes. Bedre å ødelegge helsa si på tobakk, er min konklusjon.

Så mitt spørsmål blir da; hvor er generøsite­ten og verdsettel­sen av folket, det folket som betaler hele gildet? De folkevalgt­e er betalt av folket, verdiskapn­ingen som landet nyter godt av er skapt av folket.

Finnes det overhodet ingen takknemlig­het og anerkjenne­lse fra styre og stell til alle de hundretuse­ner av folk som står opp for fellesskap­et og skaper de verdier som vi alle nyter godt av.

Jeg bare spør…

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway