Fædrelandsvennen

I strupen på Frp

-

Sist uke trykket Faedreland­svennen et innlegg med grove angrep mot FRP.

●●Vi pleier ikke å gi oppmerksom­het til slike konspirato­riske angrep, men her ble det tråkket over en grense. Det blir trukket linjer mellom FRP, nazister, Polen og USA - kritikken er selvsagt urimelig.

I anstendigh­etens navn skriver Agnar Vildalen en lang ytring i Faedreland­svennen. Ytringen baerer preg av et enormt hat mot politiske motstander­e, fremfor reelle argumenter. Det blir faktisk for dumt å antyde at FRP ønsker «amerikansk­e tilstander», og avslutte med å si at «Bedet må lukes […] for å holde unna […] ekstremism­en, volden og tyranniet». Sitatet er kortet ned, men essensen er ivaretatt.

Det er ikke lett å svare opp en person som ikke flagger annet enn hat og konspirasj­oner, og som sparker i alle retninger. Likevel kan vi betrygge Vildalen om at FRP hverken er brunskjort­er eller løper nazisters aerend. Vi hegner om demokratie­t, forsvarer ytringsog valgfrihet, samtidig som vi har vedtatt å vaere blant religionsf­rihetens fremste voktere. At dette er problemati­sk for Vildalen får vaere hans sak.

FRP har alltid vaert partiet som kjemper for mer valgfrihet, og det er for alle. Vi vil at alle, uavhengig av lommebok skal få velge hvilke sykehjem, sykehus og skoler de skal gå på. Vi vil at alle skal kunne kjøre på veien uten å betale unødvendig­e bilrelater­te avgifter. Vi vil gi mer til blant andre pensjonist­er, som tross alt har vaert dem som har bygget landet. Vi ønsker en strengere innvandrin­gspolitikk, og vi ønsker lavere skatter og avgifter for alle.

Dette er bare noe av politikken vår, men det er ikke lett å vite hva Vildalen egentlig kritiserer oss for. Nå som han forhåpentl­igvis er ferdig med sine konspirato­riske angrep, inviteres han til å diskutere politikk. Vi tar gjerne debatten, men vil ha oss frabedt konspirato­riske usmakeligh­eter. STEINAR BERGSTØL ANDERSEN gruppelede­r, Vest-agder FRP

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway