Fædrelandsvennen

forts. fra forrige side

-

beløpet bikke 2 milliarder. Dvs. at Go-ahead må bidra med 200 millioner mer i årlig skatt til samfunnet enn det NSB årlig har bidratt til for at denne privatiser­ingen av jernbanen skal lønne seg. Jernbanere­formen er null faglig basert , og kun baser på teoretiske markedslib­eralistisk­e og ideologisk­e prinsipper og forakt for internasjo­nale erfaringer.

Hadde man tatt hensyn til erfaringer og engelske togkunders slakt av Go-ahead hadde Go-ahead vaert totalt utelukket fra å legge inn anbud. Denne Jernbanere­formen viser at regjerings­partiene har en dyp og sterk ideologisk forakt for all statlig virksomhet som fungerer. Man ønsker å putte mest mulig av skattebeta­lernes penger ned i de private kapitalist­enes lommer uten å få saerlig tilbake.

Denne Jernbanere­formen vil bli en skandale og ulykke for de reisende med dårligere service og for de ansatte dårlige lønn og pensjonsfo­rhold fra 2020 når den nåvaerende tariffavta­len går ut. Det er bare å håpe på at det blir massive streiker og protester fra de ansatte og de reisende fra dag én når Go-ahead overtar. THOR KREFTING NISSEN, Oslo

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway