Fædrelandsvennen

«Havariet til Start er mye flauere enn havariet til KNM Helge Ingstad»

- en. En leder har ansvar for å gå foran med det eksempelet. Vi er nødt til å endre kulturen i klubben og området rundt oss. Det steget er det vi som må ta, det er ingen som hjelper oss med det. Fra første trening er det tut og kjør for å pushe oss selv til

Start-skutas havari er mye flauere og nesten like dyrt som havariet til fregatten KNM Helge Ingstad», sa min gode venn da marerittet endelig var over. Eller nettopp begynt, for Obos-ligaen er et sant mareritt for en klubb som har satset så mye penger for at en drøm skulle gå i oppfyllels­e.

●●Heldigvis har de nye eierne lovet å stå last og brast med klubben i 10 år, og takk og lov for det. Hadde de trukket seg ut nå, hadde veien til skifterett­en aldri vaert kortere. Det betyr at drømmen heldigvis lever videre, den tar bare litt lenger tid.

●●Sportslig leder Tor-kristian Karlsen har hatt hovedansva­ret for spillerlog­istikken, og etter nedrykket tok han selvkritik­k. Det er ikke få millioner som er brukt på spillere som nesten ikke er brukt, og jeg synes noen av innkjøpene minner om dårlige kjøp sent på «Black Friday»: Du kjøper noe du egentlig ikke har bruk for.

●●En haug av ivrige Start-supportere var samlet på Torvet Bistro for å se kampen. Etter 12 minutter ble bistroen plutselig forvandlet til Heidi´s Bier Bar, for flere av gjestene var på vei opp på bordene etter at Adeleke Akinyemi ga Start ledelsen. Kjetil Rekdal tok ikke spesielt mye av etter scoringen. Han så mer ut som om nedrykket allerede var et faktum. Men uansett så så det lyst ut, og Haugesund skapte kun én farlighet i løpet av hele omgangen. «Nå er det ikke spennende lenger», sa min gode venn sjokkerend­e positivt. Aldri tidligere har han tatt så feil, og han har tatt veldig mye feil. ●●I løpet av andreomgan­gen fikk jeg musearm av å bruke Iphonen. Aldri tidligere har jeg vaert innom så mange nettsteder i løpet av så kort tid for å finne oppdaterte resultater og tabeller. Jeg kom til å tenke på den andre vennen jeg har, en skikkelig fotballner­d. Han lurer stadig på hvor lenge det er mulig å studere en fotballtab­ell på tekst-tv, og fremdeles finne den svaert interessan­t.

●●Etter 58 minutter kom en solformørk­else mye mørkere enn den Petter Northug opplevde på Gålå på de siste 10 kilometern­e. To tapte dueller etter en corner førte til utligning, og tidligere Jerv-spiller, David Akintola, kunne spasere ballen i mål. Jeg har en liten mistanke om at enkelte i Grimstad synes det var helt greit.

●●Fra utligninge­n og ut kampen dreide det meste seg om Haugesund, selv om Start var naer ved å ta ledelsen på et Kabran-frispark i tverrligge­ren i det 63. minutt. Banens bestemann, Ibrahima Wadji, holdt lekestue med Start-forsvaret etter både 68 og 77 minutter, og Starts forsvarssp­illere var mer fravaerend­e enn Sylvi Listhaug har vaert på møtene i helse- og omsorgskom­itéen på Stortinget.

●●Og Torvet Bistro ble plutselig forvandlet til Torvet Bister. Kampen ebbet ut med et Start-innkast etter 94 minutter. Det ble kastet rett utover dødlinjen, og da var solformørk­elsen total. «Obos-ligaen er ingen dans på roser, for det finnes mye tornekratt langs veien», sa min gode og filosofisk­e venn.

●●Det eneste som er godt nok er direkte opprykk, og det kommer til å skje. Jeg burde kanskje ikke skrive det, for jeg har tidligere skrevet at Start kom til å vinne cupfinalen og at plassen i Eliteserie­n ble sikret. Jeg tror at sola kommer til å titte frem igjen. Det gleder meg at tidligere Start-bautaer som Atle Roar Håland, Erik Mykland og Fredrik Strømstad er ansatt i utviklings­avdelingen, og at det skrives samarbeids­avtaler med mange lokale klubber.

●●Jeg har lett for å bli nostalgisk, men jeg håper at det om ikke lenge vil komme busslaster fra Risør i øst til Flekkefjor­d i vest for å se på sine lokale helter i den flotte Startdrakt­en. Sånn som det gjorde før i tida. «Selv om ikke alt var bedre før, så var det veldig mye som var det», sa min gode venn som har fulgt hvert spark siden gullsesong­en i 1978.

●●Dette blir min aller siste Start-blogg, for jeg har bestemt meg for å legge pennen i pennalet for godt. «Godt at du fremdeles har et lite snev av fornuft i behold», sa min gode venn da jeg fortalte nyheten. Tusen takk for følget!

 ??  ?? Det var tungt for supportern­e som så Start rykke ned i Haugesund.
Det var tungt for supportern­e som så Start rykke ned i Haugesund.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway