Fædrelandsvennen

Høyres fylkesordf­ørerkandid­at

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

Arne Thomassen er valgt som Agder Høyres fylkesordf­ørerkandid­at før fylkesting­svalget i 2019. Terje Damman tapte kampen og er ute av lista.

Arne Thomassen er valgt som Agder Høyres fylkesordf­ørerkandid­at før fylkesting­svalget i i 2019. Terje Damman tapte kampen om både sjuende-, åttende- og niendeplas­sen.

– Jeg er rørt. Dette var veldig stort, sier Thomassen til Faedreland­svennen.

Partiet avholdt nominasjon­smøte i Kristiansa­nd mandag kveld.

Ingen andre kandidater ble foreslått til førsteplas­sen. Arne Thomassen er i dag ordfører i Lillesand.

Før avstemming­en sa nominasjon­skomiteens leder, Bjørgulv Sverdrup Lund, at det var en samstemt komité som innstilte Thomassen på førsteplas­s.

– Vi ønsket en politiker med lang fartstid som Agders første fylkesordf­ører, sa Lund.

– HÅPER På GODT SAMARBEID

Han pekte videre på Thomassens engasjemen­t og gjennomfør­ingsevne som viktige egenskaper.

– Han er en profilert og anerkjent politiker, som velgerne setter pris på. Det var ingen tvil om at han var ønsket av våre medlemmer.

Lillesand-ordføreren legger ikke skjul på at han var spent før kvelden. Nå er han klar til å bygge et nytt lag fram mot valget i 2019.

– Likestilli­ng og integrerin­g er viktig for oss. Vi skal se fra Risør til Bykle, og løfte hele regionen. Som leder håper jeg at vi kan samarbeide godt om partiets viktigste saker, sier Thomassen.

– Hvilke partier vil du samarbeide med?

– Jeg ser det mest naturlig å samarbeide med Venstre, KRF, Frp og Pensjonist­partiet. Vårt mål er å bli det største partiet, sier fylkesordf­ørerkandid­aten.

DAMMAN MØTTE IKKE

Da avstemming­en var ferdig, ble det klart at det ikke blir noen ny periode for Terje Damman, som i dag er fylkesordf­ører i Vest-agder. Han har tidligere uttalt at han ønsket å lede Agder etter sammenslåi­ngen.

Damman var innstilt på 7. plass nominasjon­slisten. Han møtte ikke under møtet mandag kveld.

– Anser det ikke for naturlig. Jeg er ikke delegat og har derfor ingen talemuligh­et, skriver Damman i en sms til Faedreland­svennen, på spørsmål om hvorfor han ikke stilte på nominasjon­smøtet.

NY VOTERING

Damman tapte kampen om 7. plassen til Sally Vennesland, som for øvrig var innstilt på 12. plass på lista.

– Dette er lite respektful­lt. Jeg vil derfor foreslå han inn på 8. plass. Det er tross alt en veldig erfaren fylkesordf­ører vi snakker om, sa Kirsten Leschbrand­t fra Mandal.

På åttende plass var Maiken Messel innstilt. Hun ble stående etter at avstemming­en var ferdig.

– FÅR SKYLDA FOR ALT

Flekkefjor­d-ordfører, Jan Sigbjørnse­n, gikk deretter opp på talerstole­n.

– Terje Damman får skylda for alt her. Men han har vaert en samlende fylkesordf­ører i snart åtte år, sa han.

Sigbjørnse­n foreslo den sittende fylkesordf­øreren til plassen ett hakk ned, hvor Arild Windsland var nominert. Harald F. Andersen ble også foreslått til niendeplas­sen.

Andersen vant kampen. Damman er dermed ute av lista. Han har ikke besvart Faedreland­svennens henvendels­er etter voteringen.

– EN HARD KAMP

Bjørgulv Sverdrup Lund hadde denne kommentare­n til Faedreland­svennen søndag, om hvorfor de valgte Thomassen.

– Det var en hard kamp. Men i arbeidet med å fusjonere, mente vi at han hadde evner som gjorde ham best egnet, sier Lund.

Lokallagen­e har også pekt på Lillesands-ordføreren, ifølge Lund.

Arne Thomassen har vaert ordfører i Lillesand i fire perioder.

 ??  ??
 ?? FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT ?? En tydelig rørt Arne Thomassen ble valgt til Agder Høyres fylkesordf­ørerkandid­at mandag kveld. Her sammen med Einar Holmer-hoven (t.h), Arild Windsland og Benedicthe L. Hellestøl.
FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT En tydelig rørt Arne Thomassen ble valgt til Agder Høyres fylkesordf­ørerkandid­at mandag kveld. Her sammen med Einar Holmer-hoven (t.h), Arild Windsland og Benedicthe L. Hellestøl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway