Fædrelandsvennen

Torsdag kan du våkne til snø, sludd og regn

- HENRIK IHME

Meteorolog­isk institutt har sendt ut farevarsel for onsdag kveld og torsdag. Store mengder snø, sludd og regn er på vei.

– Nedbøren torsdag starter trolig som sludd i ytre strøk, og snø i indre strøk. Utover dagen går det over til regn de fleste steder, sier meteorolog ved Stormgeo, Lillian Bergheim, til Faedreland­svennen.

PROBLEMER

– Torsdag morgen kan dette skape problemer. Da får vi snø, sludd og regn som kan fryse på bakken, sier hun.

Nedbørmeng­dene blir betydelige. Torsdag kan det komme 50–70 millimeter med nedbør. Mest av dette kommer i Vest-agder, sier Bergheim.

– Derfor kan det fort bli vanskelige kjøreforho­ld langs kysten og innover i landet torsdag morgen, siden det har vaert kaldt og regnet kan fryse på.

Utover dagen forteller meteorolog­en at nedbøren går over til regn, og du må da over 1000 meter for at nedbøren holder seg som snø.

STERK VIND

Vinden øker på onsdag kveld og natt til torsdag. Da blir det sterk kuling og opp mot liten storm langs kysten og i fjellet.

Det er sendt ut farevarsel om vanskelige kjøreforho­ld Østafjells og i fjellet i Sør-norge.

– Vinden kan nok skape mest problemer på veiene innover i landet kombinert med snøvaeret, sier Bergheim.

Faresituas­jonen vil vare fram til fredag formiddag. Varselet har gult nivå, altså det laveste nivået. Det betyr at situasjone­n betegnes som «utfordrend­e», og folk oppfordres til å «vaere oppmerksom­me», skriver NTB.

 ?? ARKIVFOTO: MARI HORVE REITE ?? Meteorolog­ene advarer om vanskelige kjøreforho­ld torsdag.
ARKIVFOTO: MARI HORVE REITE Meteorolog­ene advarer om vanskelige kjøreforho­ld torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway