Fædrelandsvennen

Vitne: – Han sa ofte at hun kom til å ta livet av ham

- ERLEND OLSBU

Kvinnen som står tiltalt for to drap ble nektet adgang til Demokraten­es partikonto­r på grunn av konflikten med hennes nå avdøde ekskjaeres­te.

– Han sa ofte at hun kom til å ta livet av ham. Han grein mye og var veldig redd, sa en kvinne som vitnet i retten tirsdag.

Kvinnen fortalte at hun og tiltaltes avdøde ekskjaeres­te begge var aktive i partiet Demokraten­e. På partikonto­ret i Kristiansa­nd sentrum møtte kvinnen både avdøde og kvinnen som nå er tiltalt for drap.

– Hun var alltid blid, sa kvinnen.

På spørsmål fra aktor Leif Aleksander­sen bekreftet kvinnen at hun ved en anledning nektet tiltalte adgang til partikonto­ret.

– Det var da jeg hørte om hvordan han ble behandlet. Han satt i styret og måtte få fred fra barneverne­t og alt maset, sa kvinnen.

FORTALTE OM NEDDOPING

I mars 2013 anmeldte 66-åringen tiltalte for å ha dopet ham ned og stjålet bankkortet hans. Kvinnen som vitnet i retten tirsdag opplyste at han hadde fortalt henne om en slik hendelse.

– Han kom rett fra legevakta. Han var helt groggy. Han sa at hun hadde dopet ham ned og tatt bankkortet hans, sa kvinnen.

En gang skal avdøde ha bedt henne om å holde et øye med leilighete­n hans.

– Han ba meg følge med på inngangen til leilighete­n hans. Jeg hadde ham på telefonen mens hun gikk ut med noen baereposer og inn i en hvit Mercedes, sa kvinnen.

Hun fortalte at hensikten med dette var å kontroller­e at tiltalte forlot leilighete­n.

– Hun skulle hente noe. Jeg skulle jeg sjekke om hun gikk igjen, eller om hun gikk i det hele tatt, sa kvinnen.

DEPRIMERT I MANGE år

I retten har det kommet fram at mannen som ble funnet død på First Hotel i 2014 ble diagnostis­ert med depresjon i 2000.

Flere vitner har forklart at mannen kjempet en fortvilet kamp for å få tilbake omsorgen for de to barna han fikk med kvinnen som nå er tiltalt for drap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway