Fædrelandsvennen

Pensjonsdr­ama i nye Kristiansa­nd

- KJETIL REITE

Kristiansa­nd beholder sin egen kommunal pensjonska­sse. Det har fellesnemn­da for nye Kristiansa­nd bestemt.

I den kommunale pensjonska­ssen i Kristiansa­nd ligger det verdier for flere milliarder.

I fellesnemn­das møte tirsdag, åpnet både Høyre og Frp for å avvikle den lokale pensjonska­ssen.

I en utredning som er laget i forbindels­e med saken, framkommer det nemlig at man kan frigjøre 831 millioner hvis den lokale pensjonska­ssen blir oppløst og verdiene overført til KLP.

– Vi vil vite hva dette dreier seg om. Vi vet ikke om dette er penger som er bundet til pensjon, eller om det er penger som kan komme kommunen til gode på andre måter, sa Høyres gruppelede­r Renate Haegeland til Faedreland­svennen før møtet.

Hun ba om et utsettelse i møtet.

– Før vi tar en slik beslutning, må vi ha et så godt beslutning­sgrunnlag som mulig, sa hun.

I fellesnemn­da fikk ikke dette flertall. Et knapt flertall på 16 mot 15 vedtok å beholde dagens pensjonska­sse. Grunnen er at man vil ha større kontroll på pensjonska­ssen og at en vil ha større naerhet til de som skal bruke den.

Også de fagorganis­erte har argumenter­t sterkt for en lokal pensjonska­ssse.

– Dette handler mye om naerheten. Vi får inn mange mennesker som har spørsmål om pensjon. Pensjon er viktig for folk, og de må ha et best mulig tilbud. Det å kunne møte opp hos pensjonska­ssen betyr mye, sa Gudrun Benestad, leder av Fagforbund­et Kristiansa­nd, før tirsdagens møte.

Flertallet i fellesnemn­da mente at det ikke var verdt å bruke store summer på en ny utredning. Dette vil også føre til at det vil ta flere måneder før man kan ta en beslutning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway