Fædrelandsvennen

Falske anklager mot MIFF

-

I en artikkel i Faedreland­svennen 24. November hevdes det at «Det falt den norske organisasj­onen Med Israel for fred tungt for brystet at skoleungdo­m skulle samle inn penger til palestiner­ne. De svarte med annonser i Norge største aviser, der de påstår at det oppfordres til knivstikki­ng og selvmordst­error.»

●●Dette er falske anklager. MIFF har ikke protestert mot innsamling av penger til palestiner­ne. Vi har protestert mot innsamling til organisasj­oner som vil boikotte Israel og jobber for en framtid der verdens eneste jødiske stat blir erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Vi har også protestert mot Operasjon Dagsverks ensidige og demonisere­nde informasjo­n overfor norske skoleeleve­r.

MIFF skrev tvert imot til ledere i Operasjon Dagsverk og KFUKKFUM Global 22. august: «MIFF er ikke negativ til at dere kritiserer Israel og enda mindre negative til at palestinsk­e ungdommer får hjelp. Men vi kritiserer at alle organisasj­onene som skal forvalte årets Od-penger går inn for «bred økonomisk boikott» av Israel. Dere benekter nå at palestiner­e skal få opplaering i boikott, men dere kan ikke benekte at det i KFUK-KFUM Globals søknad til OD står at palestinsk­e ungdommer skulle bli «involvert i» Free Palestine-kampanjen. Det er en kampanje hvor boikott er et sentralt element.» CONRAD MYRLAND, daglig leder Med Israel for fred

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway