Fædrelandsvennen

Når kommer Jesus?

- METTE B. STOVELAND

Matt 24, 32-36

Mange har prøvd å regne seg frem til tidspunkte­t når Jesus skal komme tilbake til jorda. Like mange har bommet. Det stemmer med det Jesus forteller oss: ingen vet, ingen skal kunne regne det ut – ikke en gang Jesus selv. Bare Gud vet. Hva som utløser Jesu gjenkomst, vet vi heller ikke. Men Jesus røper noen tegn som skal fortelle oss at det naermer seg, akkurat som vi vet at våren naermer seg når sevja stiger i treet.

Det sikreste tegnet er at evangeliet skal forkynnes for alle folkeslag. Først når det er gjort, kan verdens ende komme. Likevel sier Jesus at han kommer overrasken­de. Derfor gjelder det å vaere klar.

Ikke uten grunn har Jesu gjenkomst vaert sammenlign­et med en kvinne som skal føde. Hun vet ikke sikkert når fødselen starter, men har gjort alt i stand mens hun går der og venter. Og kofferten er ferdig pakket, så den bare kan gripes når veene starter og hun må komme seg av sted til fødestuen. Da er hun klar. Vi er klare for Jesu gjenkomst når forholdet mellom oss og Gud i orden. Fra Guds side er det alt ordnet. Fra vår side handler det om å åpne oss og ta imot. Og å lytte – i tilfelle han peker på noe annet i vårt liv som vi må gjøre opp.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway