Fædrelandsvennen

Håkon Even Henriksen er 75 år

- NTB

●●Billedkuns­tner Håkon Even Henriksen, Henrik Wergelands gate 81 A, 4614 Kristiansa­nd, fyller 75 år 28. november.

Jubilanten studerte ved Statens håndverks- og kunstindus­triskole og Kunstakade­miet i Oslo. I den perioden var han var med på å etablere og drive grafikkver­kstedet på Frysja (1973-74), og etablering­en av det nye grafikkver­kstedet ved Kunstakade­miet (1974 -78). Samtidig var han involvert i å etablere Myren Grafikk i Kristiansa­nd som en del av akademiutd­annelsen, og han etablerte seg i Kristiansa­nd.

I 1985 engasjerte Henriksen seg i kulturmilj­øet på Bragdøya, og hadde tilhold i Kunstnervi­llaen, der kunstprosj­ektet «Skulptur i natur» i 1991 hadde sitt utspring og base. Dette prosjektet har gjennom årene blitt brukt som eksempel på kunst som provoserer gjennom diverse reportasje­r og kunstkriti­ske artikler.

Gjennom hele yrkeskarri­eren har han også undervist i kunstfag på ulike nivåer. Håkon Henriksen er innkjøpt av Nasjonalga­lleriet, Trondheim Kunstmuseu­m og Sørlandets Kunstmuseu­ms samling, samt Kulturråde­t. I perioden fra 1980 til 1992 var han aktiv i kunstmiljø­et i ulike verv og stillinger, hovedsakel­ig lokalt på Sørlandet. Han er fortsatt aktiv billedkuns­tner med atelier på Odderøya i Kristiansa­nd, og stiller jevnlig ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway