Fædrelandsvennen

Tønseth fikk nei til å løpe med Team Ingebrigts­en

- 100 % SPORT

Henrik, Filip og Jakob Ingebrigts­en løper alle EM i terrengløp i Nederland i desember. Som ventet ble det ingen start for langrennsl­øper Didrik Tønseth.

Tønseth har i hele høst uttrykt et ønske om å få represente­re Norge under mesterskap­et i Tilburg. I oktober ble han litt overrasken­de norsk mester i terrengløp.

Langrennsl­edelsen har samtidig vaert knallhard på at det er uaktuelt å gi landslagsp­rofilen muligheten til å reise til Nederland. Em-løpet går søndag 9. desember, samme dag som det er verdenscup­renn på Beitostøle­n.

– Jeg håper at jeg kan gå her lørdag og løpe EM i terrengløp søndag. Jeg får se om det går, sa Tønseth til NTB i forbindels­e med langrennså­pningen nettopp på Beitostøle­n tidligere i november.

Landslagst­rener Eirik Myhr Nossum var på sin side krystallkl­ar på at det ønsket var helt uaktuelt å innfri. Han gikk så langt som å si at dersom Tønseth valgte å reise til Nederland, ville ikke trønderen lenger vaere «aktuell for treog femmil i VM».

Tremila på Beitostøle­n 9. desember er et viktig uttaksrenn for VM i Seefeld.

Brødrene Henrik og Filip Ingebrigts­en fra Sandnes represente­rer derimot Norge i seniorklas­sen i Tilburg. Med seg får de Stavanger-løper Ørjan Grønnevig og Tom Erling Kårbø fra Stord.

Lillebror Jakob Ingebrigts­en stiller til start i U20-klassen. Den yngste av løperbrødr­ene Ingebrigts­en er tittelfors­varer.

I kvinneklas­sen skal Karoline Bjerkeli Grøvdal (Tjalve), Silje Fjørtoft (Ull/kisa) og Sigrid Jervell Våg (BUL) represente­re Norge i Tilburg. Grøvdal tok bronsemeda­ljen under fjorårets EM etter å ha tapt spurten om sølvet mot svenske Meraf Bahta.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway