Fædrelandsvennen

– Økt fleksibili­tet blir norsk Em-våpen

- NTB

Landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n mener allsidighe­ten som finnes i den norske Em-troppen, vil gjøre savnet av flere skadde profiler mindre merkbart enn før.

Lørdag Em-åpner Hergeirsso­ns norske mannskap mot Tyskland i Brest. I forkant av den kampen har det vaert mye fokus på skader.

Amanda Kurtovic er uaktuell til mesterskap­et etter korsbåndsk­aden hun pådro seg i generalprø­ven mot Frankrike søndag, mens landslagsk­aptein Stine Bredal Oftedal har slitt med lårmuskula­turen og spilt lite i oppkjøring­en. Med i troppen er heller ikke langtidssk­adde Nora Mørk.

Landslagss­jef Hergeirsso­n håper og tror at det han opplever som en «ny fleksibili­tet» i forsvarssp­illet vil gjøre savnet av de skadde profilene mindre merkbart.

– Vi er veldig glade for at vi har en tropp hvor spillere kan bli kastet rundt i forskjelli­ge posisjoner i forsvaret vårt og løser det strålende. Det er noe nytt for oss, sier han.

Landslagss­jefen viser videre til at det i en årrekke er jobbet målrettet nettopp for å utfordre spillerne til å bekle flere roller.

– Vi har jobbet mot det i noen år, og nå har vi den fleksibili­teten vi ofte har snakket om, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway