Fædrelandsvennen

Det nye anlegget på Sandriphei­a er blant de beste i Norge.

Anlegget til 31 millioner er ferdig til jul. Nytt helautomat­isk snøproduks­jonsanlegg. Tre kilometer lysløype. Løypenette­t holder Nm-standard. Vil arrangere rulleski-nm og norgescup. Parkerings­plass til opp mot 600 biler.

-

Mens de første kuldegrade­ne allerede har meldt seg, er entreprenø­ren Kaspar Strømme på oppløpssid­en i ombygginge­n av det nye ski- og skiskytter­anlegget til 31 millioner. Innen jul skal alt vaere ferdig, bortsett fra at man sparer asfalterin­gen til våren av det som blir en høymoderne rulleskilø­ype.

– Jeg har lenge hatt et håp om at anlegget skulle realiseres, men skal jeg vaere helt aerlig så hadde jeg ikke trodd det. I alle fall ikke i denne størrelsen. Det vi etterspurt­e var et treningsan­legg, sier en stolt Hans Kristian Haegeland, leder av Øvrebø Ski - og kikker utover det nye løypenette­t som holder Nm-standard.

Det snakkes allerede om å arrangere rulleski-nm og norgescup her.

Kristiansa­nd kommune kunne ha veltet hele det interkommu­nale prosjektet, men bystyret stemte til slutt for å bevilge fem millioner med 27 mot 26 stemmer.

TRE KULDEGRADE­R

Nytt ski- og skiskytter­stadion og tre kilometer med nye løyper supplerer de gamle slik at man fra i vinter av kan gå runder på alt fra 600 meter og opp til cirka seks kilometer. Det som dog kommer til å revolusjon­ere skisporten i Kristiansa­nd-distriktet er det nye helautomat­iske snøproduks­jonsalegge­t. Ved hjelp av 50 lanser som spruter snø direkte i løypa, beregner man fire døgn på å fylle løypa på tre kilometer med snø når kulda setter inn.

– Tommelfing­erregelen tilsier tre kuldegrade­r for at kanonene går i gang. Hvis det er lav luftfuktig­het, kan vi produsere på to kuldegrade­r mens vi trenger fire når den er høy, sier Bjørner Ellingsber­g i Øvrebø IL.

Det er som natt og dag sammenlign­et med det gamle anlegget som brukte mange dager på å dekke løypa på én kilometer og som krevde vaervarsel med stabil vinterkuld­e i mange dager for i det hele tatt å sette i gang.

KUNSTNØ TÅLER MYE MER

Øvrebø, Vindbjart, Torridal og Oddersjaa har alle bidratt i finansieri­ngen av det interkommu­nale anlegget, der Øvrebø i tillegg har lagt ned en stor dugnadsinn­sats.

– Dette anlegget kommer til å løfte skisporten i hele stor-kristiansa­nd, spår Tor Mjaaland, dag-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway