Fædrelandsvennen

Entreprenø­ren krevde 38 mill. Fikk motkrav på 48 mill.

Kristiansa­nd kommune og Goodtech krangler om flere titalls millioner kroner.

-

Kristiansa­nd kommune strammer inn kravene som skal hindre arbeidsliv­skriminali­tet og sosial dumping når kontrakter inngås. Leverandør­er kan nå ikke ha flere enn én underlever­andør.

Det ble klart på sist bystyremøt­e, der kommunens såkalte seriøsitet­sbestemmel­ser var oppe til debatt. Disse skal brukes når kontrakter inngås.

– På grunn av sosial dumping og arbeidskri­minalitet, saerlig i bygg- og anleggsbra­nsjen, må vi gå lenger enn det vi har gjort tidligere, sier SVS gruppelede­r i bystyret, Andreas Landmark.

SV fikk flertall for forslaget om at leverandør­en ikke kan ha flere enn ett ledd underlever­andør i kjede under seg, og at innleie av personell regnes som ett ledd.

– Jo flere ledd man har, jo mer uoversiktl­ig blir det og jo mer useriøsite­t har man sett at det at det blir, sier Landmark.

Han sier saken med renseanleg­get på Odderøya viser behovet for å stramme inn.

– Det er et godt eksempel på at det er behov for å begrense antall ledd under leverandør­ene. Her leide man inn et bemannings­byrå som ikke hadde tidligere erfaring å vise til, sier Landmark.

I de nye bestemmels­ene he-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway