Fædrelandsvennen

Får statlig støtte etter flom

- TORMOD FLEM VEGGE NTB

Kommunene Songdalen, Vennesla og Froland får til sammen 9,8 millioner kroner i statlig støtte for skader som flommen i 2017 påførte kommunene.

har vedtatt å bevilge 6,4 millioner kroner til Songdalen kommune, 2,6 millioner kroner til Vennesla kommune og 800.000 kroner til Froland kommune.

Ifølge departemen­tet skal pengene bidra til å dekke kommunenes kostnader i forbindels­e med akuttfasen og opprydning i etterkant av flommen.

Tidligere har kommunene Birkenes og Marnardal mottatt 2,7 millioner kroner fra departemen­tet etter flommen i 2017. Seks av ti spurte i en undersøkel­se mener det er galt at utenlandsk­e togselskap skal kjøre på togstrekni­nger i Norge i stedet for NSB.

I undersøkel­sen som Opinion har utført for Dagsavisen og Frifagbeve­gelse går det fram at bare 15 prosent av de spurte mener det er greit at utenlandsk­e togselskap skal kjøre på togstrekni­nger i Norge i stedet for NSB.

For 9 prosent av de tusen spurte spiller det ingen rolle hvem som kjører, mens 16 prosent svarer at de ikke vet.

– Litt sunn skepsis tar ingen skade av. Det gjør heller ikke de som skal levere nye tilbud til de reisende i Norge. De må vaere innstilt på at vi er krevende kunder, sier samferdsel­sminister Jon Georg Dale (Frp) om målingen.

Undersøkel­sen kommer i kjølvannet av at britiske GoAhead vant anbudet over NSB om å kjøre togene på Sørlandsba­nen. Mange har reagert på tildelinge­n, også opposisjon­en på Stortinget.

Opplysning­er om at GoAhead scoret lavere på kvalitet enn NSB og svenske SJ i anbudskonk­urransen, har utløst sterke reaksjoner.

Samferdsel­sministere­n redegjør for prosessen i Stortinget onsdag. Arbeiderpa­rtiet, Senterpart­iet og SV har levert fire spørsmål til den ordinaere spørretime­n.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Dette er Nomelandsd­ammen i Vennesla kommune som slapp ut store mengder vann i forbindels­e med flommen høsten 2017.
FOTO: NTB SCANPIX Dette er Nomelandsd­ammen i Vennesla kommune som slapp ut store mengder vann i forbindels­e med flommen høsten 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway