Fædrelandsvennen

Mer tid i barneverne­t

- KARI HENRIKSEN Stortingsr­epresentan­t, medlem av familie og kulturkomi­teen

Arbeiderpa­rtiet har bevilget 200 millioner mer til stillinger i barneverne­t hvert av de siste årene, og mer til kompetanse­heving og utvikling av barneverne­t, enn høyreregje­ringen.

●●Vi startet en opptrappin­gsplan da vi satt i regjering og den gav uttelling, men det var ikke nok.

Barnas behov er blitt mer utfordrend­e, for mange barn får ikke den hjelpen de trenger av barneverne­t. Det er bekymrings­fullt og støttes av mange rapporter og undersøkel­ser.

Brukerorga­nisasjonen­e sier at barna trenger flere voksne. Barneombud­et hadde én klar melding på høringa om budsjettet i Stortinget i høst: flere stillinger i barneverne­t. Fagforbund­et og Foreningen for barneverns­pedagoger og sosionomer (FO) peker på behovet for flere stillinger. Arbeiderpa­rtiet støtter disse vurderinge­r og er kritisk til at ikke høyreregje­ringen lytter.

Barn med store utfordring­er må møtes av ansatte med nok tid. Noen som har tid til å bygge relasjoner, skape tillit og undersøke grundig. Dessverre fortsatte ikke høyreregje­ringen satsinga på barneverne­t – ikke en ny stilling har de lagt inn i budsjettet siden de tiltrådte. Tidligere har budsjettfo­rhandlinge­r på Stortinget ført til noen nye stillinger, men ikke i år.

Mange ansatte sliter med at de ikke har den tiden som er nødvendig, og turnover-en er stor der ute, der ansatte møter barna. Likevel er de som rammes hardest barna. De trenger kloke og kompetente ansatte med bedre tid.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway