Fædrelandsvennen

Samarbeid med kinesisk elbilprodu­sent

-

●●Norsk Elbilforen­ing vender blikket mot Kina og har inngått en samarbeids­avtale med den kinesiske elbilprodu­senten Nio. Avtalen ble underskrev­et i forbindels­e med det norske statsbesøk­et i Kina nylig. På Elbilforen­ingens hjemmeside­r fortelles det at avtalen ble underskrev­et i Beijing mellom Nios toppsjef William Li og Christina Bu som del av det offisielle programmet. Den kinesiske elbilprodu­senten Nio kalles ofte Kinas svar på Tesla Motors; de produserer også bare elbiler. Selskapet ble grunnlagt i 2014, og er i dag et globalt selskap med sterke sentra innen forskning, utvikling, design og produksjon i verdensbye­r som Shanghai, San Jose, München og London. I tillegg kommer 15 andre lokasjoner, skriver Elbilforen­ingen.

– Det kinesiske elbilmarke­det er kjempespen­nende og i sterk vekst. I september var 5,1 prosent av nybilsalge­t ladbare biler, mesteparte­n kinesisk produserte elbiler. Med denne avtalen vil vi få bedre kunnskap om det kinesiske elbilmarke­det og politikken. Og ikke minst informasjo­n om nye elbilmodel­ler som er på vei inn i det europeiske markedet, sier Christina Bu.

 ?? FOTO: INNOVASJON NORGE ?? Nios toppsjef William Li og Christina Bu, generalsek­retaer i Norsk Elbilforen­ing, skrev under en samarbeids­avtale under det norske statsbesøk­et i Kina.
FOTO: INNOVASJON NORGE Nios toppsjef William Li og Christina Bu, generalsek­retaer i Norsk Elbilforen­ing, skrev under en samarbeids­avtale under det norske statsbesøk­et i Kina.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway