Fædrelandsvennen

– Best trent av alle

- NTB

Alexander Stöckl er mektig imponert over dedikasjon­en Maren Lundby viser på trening og mener hans egne elever har noe laere.

Fredag innleder verdens beste kvinnelige skihoppere sesongen på Lillehamme­r. Manges øyne kommer naturlig nok til å vaere rettet mot Maren Lundby.

Ol-mesteren, som hopper kun noen steinkast fra sitt eget hjem i Ol-byen fra 1994, dominerte internasjo­nal hoppsport noe naer totalt på kvinneside­n sist vinter og er utøveren å slå.

I tillegg til gullet i Pyeongchan­g-lekene ble det seier i ni av 15 verdenscup­renn. I de øvrige seks var hun på pallen. Det ga naturlig nok suveren seier i verdenscup­en sammenlagt.

SPESIELL

Herretrene­r Alexander Stöckl trekker fram én egenskap han mener gjør Bøverbru-jenta unik.

– Den innsatsen hun har på trening er noe noen av guttene kan laere av. Hun gir hundre prosent hver eneste gang. Den dedikasjon­en hun viser, smitter veldig, sier han.

– Er Lundby spesiell på den måten?

– Ja, det vil jeg si. Jeg tørr å påstå at Maren er den best trente kvinnelige skihoppere­n i verden. Da er også sjansen ganske stor for at hun får en god sesong og kan kjempe om medaljer, sier Stöckl – og følger opp med å sette to streker under sin egen påstand:

– Hun er kort og godt den best trente. Ut fra det jeg har sett av hvordan hun jobber når vi er på tur med jentene og har konkurrans­er sammen, er det ingen som er i naerheten, sier østerriker­en.

HAR MYE å LAERE

Enkelte felles samlinger for de mannlige og kvinnelige landslagsh­oppene har i flere år vaert en del av hverdagen i den norske hoppfamili­en. Enkelte av herrehoppe­rne er i tillegg tett på hoppdronni­ngen Lundby i hverdagen.

– Jeg bor akkurat som Maren på Lillehamme­r og har trent med henne i mange år allerede. Det er spennende å se utviklinge­n hun har hatt de siste årene, der hun har gått fra å vaere en utfordrer til kvinnetron­en til å vaere naermest helt overlegen, sier Anders Fannemel.

Han er ikke tvil om at det kan vaere nyttig å følge med på det Bøverbru-jenta foretar seg i treningshv­erdagen.

– Jeg har mye å laere, for hun har vist hva som skal til for å vaere best. Hun har gjort mye riktig, fastslår Fannemel og framhever Lundbys nøyaktighe­t i treningspl­anlegginge­n som beundrings­verdig.

Fredag får Lundby de første svarene på hva den kommende Vm-sesongen vil bringe. 24-åringen har tidligere gitt uttrykk for at hun tror det kan bli vrient å følge opp eventyrses­ongen som kulminerte med Ol-triumfen i Sør-korea.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Maren Lundby er den best trente kvinnelige hopperen i verden, mener en imponert Alexander Stöckl
FOTO: NTB SCANPIX Maren Lundby er den best trente kvinnelige hopperen i verden, mener en imponert Alexander Stöckl
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Alexander Stöckl, trener for det norske herrelands­laget i hopp.
FOTO: NTB SCANPIX Alexander Stöckl, trener for det norske herrelands­laget i hopp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway