Fædrelandsvennen

Slik bestemmes kjørescore­n

-

Grunnlaget for hele statistikk­en er kunder som har produktet «smart bilforsikr­ing» i Sparebank 1 Forsikring. Ved å se på hvordan sjåføren med denne forsikring­en akselerere­r, bremser og håndterer bilen i svinger, dannes det en kjørescore fra 0 til 100 i appen «Spin». Jo mer flyt man kjører med, desto bedre kjørescore får man.

Kundene har en boks i bilen, som sender data om kjøringen til forsikring­sselskapet via en app på mobiltelef­onen. Kjørescore­n beregnes med en algoritme som tar hensyn til alvorlighe­t og risiko ved de ulike hendelsene som registrere­s. Det kan for eksempel vaere hard eller brå nedbremsin­g, aggressiv akselerasj­on eller kraftig krengning i svinger.

Da får man det Sparebank 1 Forsikring omtaler som risikohend­elser av lav, middels eller høy alvorlighe­tsgrad. Slike risikohend­elser, samt pen kjøring med flyt, er med på å bestemme den endelige kjørescore­n.

Jo faerre risikohend­elser som registrere­s, desto penere kjøring har man. Over tid gir dette både faerre ulykker og mulighet for rabatt på forsikring­en.

Kilde: Sparebank 1 Forsikring

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway