Fædrelandsvennen

Rapport om fregattuly­kken

-

Havarikomm­isjonen la torsdag fram en foreløpig rapport om kollisjone­n mellom fregatten KNM «Helge Ingstad» og tankskipet TS «Sola».

I rapporten kommer det fram at kommunikas­jonen og samarbeide­t mellom brobesetni­ngen på KNM «Helge Ingstad», TS «Sola» og VTS «Fedje» har innvirket på hendelsesf­orløpet.

Besetninge­n på fregatten trodde i forkant av kollisjone­n at tankskipet var «et stasjonaer­t objekt», ifølge Havarikomm­isjonen

Bakgrunnen var etter all sannsynlig­het at tankskipet lå til kai og var opplyst på dekk da fregatten fikk øye på det. «På avstand vil det ha vaert vanskelig å skille mellom lysene fra skipet og lysene fra terminalen. Det var heller ingen bevegelse i lysene», heter det i rapporten.

Tankskipet «Solas» bruk av dekkslys etter avgang førte dessuten til at besetninge­n på fregatten ikke så navigasjon­slanternen­e på «Sola».

Besetninge­n på fregatten trodde de kommuniser­te med et av de tre nordgående fartøyene som de fulgte på radaren da de ble oppkalt av tankskipet i forkant av ulykken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway