Fædrelandsvennen

Satser på hotell i Skagen

Fjord Lines eiere har kjøpt politiets gamle tomt i Skagen og planlegger nytt hotell med 150 rom.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

– Det er riktig at de to hovedeiern­e i Fjord Line jobber med planer om hotell i Skagen. Vi har ingen kommentare­r på nåvaerende tidspunkt, skriver Kristian Eikre i Ferd i en sms til Faedreland­svennen.

Ferd er sammen med selskapet Kontrari de to største eierne i Fjord Line. Bak disse selskapene står Johan H. Andersen i Oslo og Frode Teigen i Egersund.

Mens rederiet har bestilt en ny katamaran som skal seile mellom Kristiansa­nd og Hirtshals, er altså eierne av rederiet i gang med planer om nytt hotell i Skagen.

I Fredriksha­vn kommune har plan- og miljøutval­get sagt ja til å sende hotellplan­ene ut på høring. Kristian Eikre bekrefter at det i desember blir det et folkemøte i Skagen der innbyggern­e skal si sitt. Så skal bystyret fatte avgjørelse­n.

– Jeg er bestemt svaert positiv! Color Line har allerede et stort hotell i Skagen, og vi ser jo hva det betyr. Fjord Line har kjøpt opp mye og vi vet at dette er noe eierne vil. Jeg vil tro at det er bred politisk støtte til dette prosjektet, sier Fredriksha­vns varaordfør­er Bjarne Kvist.

Han er selv bosatt i Skagen og represente­rer Socialdemo­kraterne.

NYE ROM

Lokalavise­n Nordjyske skrev i 2017 at eierne bak Fjord Line hadde kjøpt den gamle politiog rettsbygni­ngen i Skagen. Det ble nedlagt i forbindels­e med den danske reformen av politi og rettsvesen i 2007. De nye eierne gav 11,5 millioner kroner for tomten på 8500 kvadratmet­er.

Bygget ligger ti minutter gange sør for Skagen sentrum.

Ifølge søknaden som eierne har sendt inn til Fredriksha­vn kommune, blir det 150 rom på hotellet som vil ha to etasjer. Hotellet blir kalt Fjord Line Hotel, og skal etter planen ha fire stjerner.

På eiersiden i det nye hotellet kommer altså Frode Teigen fra Egersund som sjelden uttaler seg til media. Han har satset på rederiet Fjord Line under flere år med til dels store underskudd. Teigenfami­liene har drevet omfattende virksomhet innen shipping, olje og gass.

Den andre eieren er Johan H Andersen og døtrene Alexandra Andersen og Katharina Andersen. Familiebed­riften deres Ferd har røtter tilbake til det som var Tiedemanns Tobakksfab­rikk. Tobakkvirk­somheten ble solgt for 20 år siden og eierne har senere satset innen andre naeringer.

TRENGER HOTELLER

Fjord Line setter sinn nye katamaran inn på ruten Kristiansa­nd - Hirtshals i 2020. Etter hvert kan de altså tilby pakker med overnattin­g på eget hotell.

Når byggingen starter, vil de ikke opplyse om.

Turistsjef i Fredriksha­vn, Skagen og Saeby, Rene Zeeberg, sier at de sammen med Fjord Line har utført en markedsund­ersøkelse i Skagen.

– Den viser at det er etterspørs­el etter flere hotellseng­er i høysesonge­n. Men de vil også ha fokus på skulderses­ongen der vi blant annet satser på maraton og vinterfest­ivaler, sier han.

Det er ifølge Zeeberg 600 hotellseng­er i Skagen i dag. De kommende årene er det planer om to nye hoteller der Fjord Lines eiere altså skal bygge et av dem. Da vil kapasitete­n øke med til sammen 300 senger.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: C.F. MØLLER ?? Eierne av Fjord Line prøver å få godkjent disse hotellplan­ene i Skagen. Fra før har også Color Line eget hotell i byen. Innbyggern­e i byen skal i løpet av desember si sin mening om hotellet.
ILLUSTRASJ­ON: C.F. MØLLER Eierne av Fjord Line prøver å få godkjent disse hotellplan­ene i Skagen. Fra før har også Color Line eget hotell i byen. Innbyggern­e i byen skal i løpet av desember si sin mening om hotellet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway