Fædrelandsvennen

Nytt selskap med 7,8 milliarder i omsetning

- TEKST: ROALD ANKERSEN roald.ankersen@fvn.no

Agder Energis nysatsing, Entelios, får nesten åtte milliarder i omsetning og 120 ansatte i fire land. Selskapet vil bli ledende på klimavennl­ige energiløsn­inger til bedriftsma­rkedet.

Agder Energi lanserer i begynnelse­n av desember et nytt markedssel­skap for bedriftsma­rkedet som skal omsette for cirka 7,8 milliarder kroner. Selskapet får cirka 120 ansatte fordelt på åtte kontorer i Norge, Sverige, Tyskland og Sveits.

STØRRE AKTØR

– Vi samlet dette for å vaere en sterkere aktør i det europeiske energisyst­emet som Norge allerede er en del av, sier Steffen Syvertsen, konserndir­ektør Kraftforva­ltning i Agder Energi.

Syvertsen sier de satser stort og klimavennl­ig i hele Norden og Europa, via Tyskland i første omgang.

HAR KJØPT FLERE

Med forankring i en konsernstr­ategi som ble vedtatt for snart to år siden har Agder Energi kjøpt opp svenske og tyske firmaer. Blant dem er svenske Telge Kraft og tre tyske bedrifter. Et av de tyske firmaene, Entelios, har gitt navnet til den nye storsatsin­gen.

Merkenavne­ne LOS Energy, Entelios og AE Solutions samles under den nye paraplyen.

Bedriftsku­nder vil handle med Entelios, mens privatkund­er fortsetter med Los som sin strømlever­andør.

– KLIMAVENNL­IG

Entelios skal selge strøm og hjelpe kundene med hele sin energiforv­altning.

Ved å tilby ren energi fra vind, vann, sol og biogass mener Agder Energi at dette nye selskapet skal gjøre kundene ledende på klimavennl­ige løsninger. Det skal de få til ved hjelp av teknologi og nye løsninger.

– På grunn av de store omveltning­ene i Europas energisyst­emer mener vi tiden er moden for en slik satsing nå, mener Syvertsen.

LABORATORI­UM

Syvertsen trekker frem det tyske energimark­edet som et stort «energilabo­ratorium». Gjennom Entelios´ teknologi skal kundene få levert klimavennl­ige og besparende løsninger.

– Strømmarke­det i Tyskland varierer veldig fort. Når det stopper å blåse trenger de kraftkreve­nde bedriftene å redusere forbruket raskt. Vi kan for eksempel hjelpe dem med å slå av en papirfabri­kk på fem sekunder og overføre strømmen til andre. Når strømprise­ne er på sitt høyeste vil de tjene mer på det enn å produsere papir, eksemplifi­serer Syvertsen.

– Vi har allerede fått store tyske bedrifter som kunder på dette systemet, sier Syvertsen.

Han påpeker at strømkable­r mellom Norge, Danmark og Tyskland knytter markedene tettere sammen.

– Når det blåser mye i Tyskland kan vi importere billigere strøm og spare vår energi i vannmagasi­nene. Når det er stille på Kontinente­t kan vi bruke vannenergi­en, sier han.

EUROPA-DIREKTØR

Harald von Heyden er administre­rende direktør i Entelios kontinenta­l-europa.

– Vårt konkurrans­efortrinn er kompetanse, teknologi og gode kunderelas­joner.

Det har gjort oss til en ledende aktør i det tradisjone­lle markedet hvor vannkraft er sentralt, og i det nyere markedet hvor vindog solenergi øke, sier Heyden.

STØRST I NORGE

Målt i volum blir Entelios den største leverandør­en av fornybar energi til virksomhet­er i Norge.

– Vi vokser raskt og er posisjoner­t for en nøkkelroll­e når bedrifter i Norden tilpasser seg endringene i energimark­edet. Hele vår posisjon bygger på dyktig kraftforva­ltning, gode kundeløsni­nger, teknologi og offensiv ekspansjon, sier Atle Knudsen, administre­rende direktør Entelios Norden.

 ?? FOTO: GEIR ANDERS RYBAKKEN ØRSLIEN, AGDER ENERGI ?? Konserndir­ektør Kraftforva­ltning i Agder Energi Steffen Syvertsen, er spent på nysatsinge­n Entelios.
FOTO: GEIR ANDERS RYBAKKEN ØRSLIEN, AGDER ENERGI Konserndir­ektør Kraftforva­ltning i Agder Energi Steffen Syvertsen, er spent på nysatsinge­n Entelios.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway