Fædrelandsvennen

Disse kan forsvinne fra Start

Kjetil Rekdal har sagt at han vil ha 18-20 utespiller­e i Start-stallen i 2019. Etter det Faedreland­svennen kjenner til kan flere av nøkkelspil­lerne fra årets sesong forsvinne fra Start.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

Ryddesjaue­n etter Starts nedrykk er allerede i gang. Gjennom uka har Start-trener Kjetil Rekdal hatt samtale med hver og en av spillerne sine. Der har han gitt klar beskjed om hvem som skal satses på, og hvem som per nå ikke ser ut til å vaere en del av planene for 2019.

– Det er en del av jobben. Noen budskap er positive og gledelige, mens noen er stikk motsatt. Det viktigste er å vaere aerlig, presis og saklig. Respekt er viktig, sier Rekdal.

Start-spillerne har nå tatt ferie, og flere av dem reiser til noen uker i usikkerhet rundt hva 2019 bringer.

– Det er mange uavklarte ting, og det blir aldri hundre pro- sent slik du ønsker. Ting henger sammen her, og vi som klubb må ta noen valg. Det aller viktigste er at vi sitter igjen med en stall som er god nok til å rykke opp, sier Rekdal.

Verken Start-treneren eller sportslig leder Tor-kristian Karlsen ønsker å snakke om hvem som ikke er med i planene for 2019.

Men det er mange spørsmålst­egn, og Faedreland­svennen har snakket med et antall kilder i og rundt Start, og dannet oss et bilde over hva som kan komme til å skje med troppen. Dette er status, slik vi ser det:

KEVIN KABRAN(25)

●●Kom til Start for over tre millioner kroner. 24 år gammel, og neppe interesser­t i å bruke et år i 1. divisjon. Samtidig er han under kontrakt i to år til. Skal etter det Faedreland­svennen kjenner til ha en avtale med Start som gjør at han kan gå, hvis prisen er riktig. – Det er klart at jeg kom ikke hit for å spille 1. divisjon. Men nå er vi der, så får vi ta det senere, sa Kabran til Faedreland­svennen etter nedrykket.

KASPER SKAANES (23)

●●Har også fått lite spilletid under Rekdal. Kostet Start rundt to millioner kroner fra Brann.

Det får man neppe tilbake ved et eventuelt salg. Kan vaere aktuelt å låne han ut, men Skaanes sees også på som en potensielt viktig mann i kampen om opprykk.

MATHIAS BRINGAKER (21)

●●

Klubbens toppscorer har spilt andrefioli­n etter overgangen fra Viking. Først var han andrevalge­t bak Kabran, senere bak Akinyemi. Samtidig en god spiller å ha i 1. divisjon. Forlater neppe klubben nå.

ELLIOT KÄCK(29)

●●Har to år igjen av kontrakten, men neppe fornøyd med å spille i

1. divisjon. Det skal etter det Faedreland­svennen kjenner til vaere interesse fra svenske klubber. Til Faedreland­svennen sier Käck at det ikke er noe nytt å melde. Overfor Fotbollska­nalen holder han muligheten­e sine åpne: – Jeg er ikke veldig sugen på å spille 1. divisjon, men samtidig har jeg kontrakt. Vi får se, sier han til det svenske nettstedet.

ISAC LIDBERG (20)

●●Vaert på utlån i hele 2018, uten at hverken lånet i Jerv eller Ham Kam var noen udelt suksess. Er selv klar for å bidra for Start i Obos-ligaen. Trolig aktuell for utlån. – Jeg har kontrakt med Start, så jeg forventer å spille der og gjøre det bra, sier Lidberg til Faedreland­svennen.

TOBIAS CHRISTENSE­N (18)

●●Luktet på av klubber både i Norge og utlandet. Får trolig spille fast om han blir, og blir neppe solgt denne vinteren. Utfordring­en for Start er at talentet ikke er fornøyd med en tilvaerels­e på nest øverste nivå.

ARON SIGURDARSO­N(25)

●●Har spilt minimalt under Rekdal, men har vist tidligere at han har eliteserie­nivå inne. Start har fortsatt tro på islendinge­n, men han sitter neppe på benken i 1. divisjon. Lånes ut eller selges.

DAMION LOWE (25)

●●

Klubben kan få igjen en del penger ved et eventuelt salg for en av klubbens beste spillere i 2018. Lite trolig at Lowe vil vaere med ned et nivå, og Start skal etter det Faedreland­svennen kjenner til ikke sette seg på bakbeina om det kommer et bud på jamaicaner­en.

ANDREAS HOLLINGEN (24)

●●Kontrakten går ut på tampen av året. Fikk onsdag beskjed om at han er ferdig i klubben etter fire sesonger.

MICHAEL OGUNGBARO (22)

●●Kan vaere aktuell for et nytt utlån. Samtidig er han en spillertyp­e som kan bli nyttig i OBOS. Får trolig sjansen til å vise seg frem i Start igjen. Usikker.

IBRAHIM A. MENSAH (23)

●●Har ikke imponert verken i kamp eller på trening siden han kom til klubben. Kan vaere aktuell for et utlån eller for å selges et halvt år etter at han kom til klubben. Neppe involvert rundt et A-lag i 2019 slik det ser ut nå.

DENNIS ANTWI (25)

●●Siden sist han spilte for Start har klubben hentet inn tre spisser. Blir etter alle solemerker ikke å se i Start-drakten 2019. Nytt utleie eller terminerin­g av kontrakt trolig mest aktuelt.

KRISTJAN FINNBOGASO­N (23)

●●Fikk det virkelig ikke til etter at han kom til klubben i fjor sommer. Lånt ut til Brommapojk­arna siste halvdel av sesongen - et utlån med varierende hell. Kan vaere aktuell for et nytt utlån, men fortsatt en spiller Start har tro på. – Jeg tror et år i Obosligaen kan hjelpe meg å få på plass målformen igjen, og så sikter vi oss inn på Eliteserie­n 2020, sier Flóki selv på telefon fra Sverige.

HEROLIND SHALA(26)

●●Forsvinner høyst trolig. Går ut av kontrakt. Start vil forlenge, mens Shala vil spille på høyere nivå. Det skal vaere interesse fra klubber i Eliteserie­n.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway