Fædrelandsvennen

AIK Lund-boksere vant i King of the Ring

- ELIN SKJERVEDAL, for AIK Lund

Mindaugas Gedminas og Magomed Arsaev vant hver sin finale i den svenske turneringe­n.

Mellomvekt­bokseren Mindaugas Gedminas (22) vant både kvartfinal­e og semifinale med dommerstem­mene 5-0. Finalen søndag endte med knockout i 1. runde etter et godt plassert høyreslag. Motstander var Wesley Washington fra Hoddeson Boxing Academy, England.

Mindaugas melder følgende etter seieren:

– Helgens prestasjon gikk akkurat som planlagt. Det var tre gode kamper mot tøffe og erfarne motstander­e. Jeg hadde veldig smart oppkjøring denne gangen med mye bra boksetreni­ng, styrketren­ing og svømming, Det var 14 boksere som var påmeldt i min klasse. I kvartfinal­en møtte jeg en bokser fra Sverige. Jeg presset ham fint med gode kombinasjo­ner og kontringer som imponerte dommere og juryen.

– I semifinale­n møtte jeg en tøff fighter fra Polen som har mye erfaring i bokseringe­n. Denne kampen var enda mer viktig fordi jeg tapte knepent mot ham på poeng i fjorårets turnering. Jeg har blitt bedre på mye i løpet av det siste året. Selv om det var en tøff kamp, styrte jeg kampen hele veien. På slutten av andre runden klarte jeg å sette en knockdown til den tøffe bokseren.

– I finalen møtte jeg en motstander fra England, som hadde bra fotarbeid og teknikk. Planen var å vaere bestemt i hvert slag og presse ham bakover. Allerede i første runde fant jeg fort ut at han ble stresset hver gang jeg gikk fremover. Kampen endte med knockout i første runde.

AIK Lund-bokseren Magomed Arsaev (16) møtte Jack Marshall fra Henry’s Gym i finalen i −50 kilo. Det ble en kamp som viste fram to lovende unge boksere. Det viste også resultatet med dommerstem­mene 2-1 til Magomed, som måtte kjempe hardt for å få seieren.

Det var andre gang på rad at Magomed var med i King of the Ring. Her oppsummere­r han med egne ord:

– I utgangspun­ktet var vi fire boksere som skulle kjempe om gullet, men ettersom to gikk ned en klasse, ble vi bare to i –50 kilo. Jeg hadde trent godt og bokset flere kamper i forkant av denne turneringe­n. Jeg møtte en god og tøff engelskman­n som virkelig hadde lyst til å vinne. Men jeg bokset smart og teknisk godt og traff bra med flere kombinasjo­ner som fikk ham ut av balanse. Det var en god kamp som jeg gikk seirende ut av.

– Alt i alt var det en gøy opplevelse og jeg er fornøyd med min egen presentasj­on, etter å ha tatt gull for andre år på rad i en så stor turnering.

Med i gruppa var også Morten Dåbu fra Grimstad som tapte knepent sin semifinale og Mehedi Saad Algazzi fra Arendal som tapte en jevn semifinale etter å ha vunnet klart i kvartfinal­ekampen.

Henning Lillejord fra Grimstad var med som sekundant.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Mindaugas Gedminas (t.v.) og Magomed Arsaev fra AIK Lund med hver sin gullmedalj­e i Sverige sist helg.
FOTO: PRIVAT Mindaugas Gedminas (t.v.) og Magomed Arsaev fra AIK Lund med hver sin gullmedalj­e i Sverige sist helg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway