Fædrelandsvennen

Jan Oddvar Skisland enstemmig valgt som ordførerka­ndidat

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Kristiansa­nd Arbeiderpa­rti har satt Jan Oddvar Skisland og Mette Gundersen på toppen av lista til kommuneval­get i 2019.

– Takk for tilliten dere har gitt meg. Jeg skal gjøre mitt beste for at vi får ordføreren, sa Jan Oddvar Skisland da voteringen var over i en fullsatt bystyresal torsdag.

– Vi er ett lag, og den lista vi har kommet fram til er fantastisk. Dette kan vi lage mye «trøkk» av fram mot valget, sa han videre.

Mette Gundersen var innstilt på plassen bak Skisland, som varaordfør­erkandidat.

– Vi ønsker også at Mette fortsetter som gruppelede­r, sa leder av valgkomite­en, Astrid Hilde i sin innledning­stale.

– STØTTEN VARMER

Gundersen ble stående på andreplass­en da lista var vedtatt.

– Nå kjenner jeg meg mange kilo lettere. Det er alltid spennende med nominasjon­er, men i dag hadde jeg gruet meg litt ekstra. Det har vaert spesielt vanskelig i år, for det har vaert en aksjonsgru­ppe som har jobbet for å endre lista. Det er vi ikke vant med, for her i partiet jobber vi åpent med hverandre. Det varmet veldig med støtten fra salen, sier Gundersen til Faedreland­svennen.

Under debatten satte Nils Nilsen fram forslag om å vrake Gundersen fra 2. plassen og heller velge Monika Hagen fra Songdalen. Hagen uttrykte at hun ikke ønsket å stille til valg på den plassen. Gundersen ble så valgt med akklamasjo­n.

– Jeg ønsker meg et friskere lag i toppen, og at noen trer til side. Når jeg sier nye, friske folk, er det ikke til forkleinel­se for noen, men et valg man tar, sa Nilsen i sitt innlegg, og la til at han siktet til Mette Gundersen.

Underveis i debatten var flere som entret talerstole­n og snakket om såkalte hemmelige aksjonsgru­pper på Facebook, at det var ufint å melde seg inn i partiet kun for å jobbe mot saker som allerede er vedtatt, som for eksempel havnesaken.

– ALLE SKAL BLI IVARETATT

Når det gjaldt lista for øvrig, ble de sju første plassene kumulert. Begrunnels­en var at de ønsket god representa­sjon fra de tre kommunene, samt AUF, i forbindels­e med kommunesam­menslåinge­n.

Mette Gundersen sier til Faedreland­svennen at det blir et spennende år fram mot valget.

– Klima og miljø, samt skole og utdanning blir viktige saker for oss. Utfordring­en blir å føre en politikk der alle i StorKristi­ansand føler seg ivaretatt. For oss er det viktig å si at det skal ikke vaere noen forskjell om man bor på i Tveit, i Finsland eller midt i Kvadrature­n, sier Gundersen.

 ?? FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT ?? Mette Gundersen ble forsøkt kastet, men ble valgt til partiets varaordfør­erkandidat torsdag kveld. - Støtten fra salen varmet veldig, sa hun etter møtet.
FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT Mette Gundersen ble forsøkt kastet, men ble valgt til partiets varaordfør­erkandidat torsdag kveld. - Støtten fra salen varmet veldig, sa hun etter møtet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway