Fædrelandsvennen

Avviser at hun villedet om abortloven

- NTB

Statsminis­ter Erna Solberg (H) sier hun ikke var informert om arbeidet med abortloven i helsedepar­tementet og avviser Aps harde utfall.

– Jeg er overrasket over at Solberg ikke kan svare aerlig, sa Aps helsepolit­iske talsperson Ingvild Kjerkol til NTB torsdag.

Da hadde helseminis­ter Bent Høie (H) i et brev til Kjerkol bekreftet at han ba departemen­tets embetsverk om å se på abortloven som følge av Krfs interne prosesser.

Svaret står i kontrast til det Solberg sa i spørretime­n i forrige uke, mener Kjerkol. Statsminis­teren avviser kritikken:

– Ap forsøker å vri sitronen og snakker med store adjektiver, sier Solberg til NTB.

Hun sier videre at hun ikke visste om det arbeidet helseminis­teren satte i gang i departemen­tet som følge av Krfs interne prosess tilbake i september, da hun møtte i spørretime­n 21. november og fikk spørsmål om regjeringe­n hadde noe arbeid på gang med abortloven.

På spørsmål fra NTB om hun burde ha vaert informert, sier hun:

– Nei, det var det ingen grunn til. Dette er et helt normalt arbeid i en hvilken som helst regjering, at du spør om faglige spørsmål som kan komme opp også i det partipolit­iske arbeidet.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener at Solberg forsøker å tilpasse historien.

– Det er helt ok at en helseminis­ter bruker sitt embetsverk for å belyse et tema. Men Solberg kan ikke på den ene siden si at «jeg er ikke statsminis­ter, jeg bare svarer på et spørsmål som Høyre-leder» for i neste øyeblikk snu seg rundt og bruke statsminis­terfullmak­ten og helseminis­terfullmak­ten til å be embetsverk­et om å utrede, sier Ap-lederen til NTB.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Erna Solberg og Jonas Gahr Støre.
FOTO: NTB SCANPIX Erna Solberg og Jonas Gahr Støre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway