Fædrelandsvennen

Henriksen: – En viktig investerin­g

- EVA MYKLEBUST

●●Kari Henriksen (Ap) sitter i familieog kulturkomi­teen på Stortinget, og er en av dem som inviteres til alle Kildens premierer.

– Hvor ofte takker du ja?

– I år har jeg vel vaert på to eller tre premierer med følge.

– Hva tenker du selv om at du blir invitert til alt?

– Det er en fin gest for meg som stortingsp­olitiker å få informasjo­n og tilgang til det som skjer i kulturfelt­et. Det er også en anledning til å treffe andre aktører og snakke med folk i miljøet om hva som er viktig. – Er dette en grei praksis?

– Ja, det synes jeg. Det er en viktig investerin­g i det å formidle det som skjer av kultur og kulturtilt­ak på Sørlandet. En del av de oppsetning­ene jeg har vaert på forteller jeg om til mine folk i det politiske miljøet om, og vektlegger den kunstneris­ke kvaliteten og utviklinge­n som skjer på Kilden.

– Hadde du kommet dersom du fikk invitasjon til å kjøpe billett?

– Ja, det hadde jeg. For meg er det ikke avgjørende at det er gratis, og jeg har flere ganger vaert på Kilden og betalt billett selv.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? – Vi er en stor mottaker av offentlige midler, og det er viktig at politikern­e kjenner til hva vi gjør, sier Hans Antonsen, administre­rende direktør i Kilden.
FOTO: JACOB BUCHARD – Vi er en stor mottaker av offentlige midler, og det er viktig at politikern­e kjenner til hva vi gjør, sier Hans Antonsen, administre­rende direktør i Kilden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway