Fædrelandsvennen

Vipers utgjør nesten halve Em-laget: – Vi har fått et annet rykte

-

Foran lørdagens Em-start kan Katrine Lunde fortelle at Vipers får et stadig bedre renommé i håndballve­rden.

Fredag formiddag var det pressetref­f på det norske spillerhot­ellet i Brest. Der vrimlet det av spillere som for tiden har byttet ut den rosa Vipers-drakta med den norske landslagsd­rakta. Hele sju av 16 spillere – eller nesten 44 prosent – har tilhold i Kristiansa­nd.

– Det er veldig gøy. Jeg tenker at vi har gjort hverandre gode. Og når Vipers har gjort det så bra, så klinger navnet vårt litt bedre ute i Europa også, sier Katrine Lunde.

Hun har over mange år spilt i både Aalborg, Viborg, Györ og Rostov-don, og kjenner mange av de beste spillerne i verden.

– Jeg hører mye om Vipers fra utlendinge­r. Der mange tidligere har tatt lett på oss, begynner nå spillere og trenere å analysere oss og legge opp taktikken etter oss. Det er ingen tvil om at vi har fått et annet rykte, sier Lunde.

De sju Vipers-spillerne består av hele spekteret fra lang rutine, først og fremst represente­rt ved Katrine Lunde, men også Linn Jørum Sulland mens Henny Reistad er klar for sitt første seniormest­erskap for Norge. Innimellom her har vi Marta Tomac, Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade og Malin Aune.

– Det føles veldig bra med så mange Vipers-spillere. Jeg merker at når vi er på banen sammen og kan kjøre mange av de samme systemene vi har hjemme, så har vi full kontroll, sier Sulland.

Sju spillere i en mesterskap­stropp er likevel langt fra norsk rekord. Larvik dominerte i mange år på det norske landslaget, og satte i så måte rekord i EM i 2010.

– Tidligere erfaringer viser at det er en fordel. Relasjonen­e dem imellom er gode å ha. Dessuten ønsker vi å velge spillere fra klubb med høyt nivå og store ambisjoner. Det spiller ikke så stor rolle hvilken klubb det er, men når vi har det i Norge er det veldig bra, sier Norges landslagst­rener Thorir Hergeirsso­n.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Her er sju Vipers-jenter som er klare for spille EM for Norge: Katrine Lunde (t.v.), Emilie Hegh Arntzen, Henny Reistad, Malin Aune, Linn Jørum Sulland, Silje Waade og Marta Tomac.
FOTO: NTB SCANPIX Her er sju Vipers-jenter som er klare for spille EM for Norge: Katrine Lunde (t.v.), Emilie Hegh Arntzen, Henny Reistad, Malin Aune, Linn Jørum Sulland, Silje Waade og Marta Tomac.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway