Fædrelandsvennen

Dommen over Starts kjøpebonan­za

Faedreland­svennen har vurdert samtlige signeringe­r etter at de nye investoren­e overtok styringen av Start.

-

Start har hentet 19 spillere siden de nye eierne tok over i fjor sommer. Vi har vurdert alle.

Start er allerede i gang med å sette stallen for 2019-sesongen i Obosligaen. Det skal renskes kraftig opp i stallen, og det blir trolig hentet nye spillere. Faedreland­svennen har gått gjennom samtlige signeringe­r gjort etter at de nye investoren­e kom inn i Start, og vurdert deres

JONAS DEUMELAND

Den beste av Start-signeringe­ne. Har levert strålende fra dag én, og fremstod som en av de tryggeste keeperne i Eliteserie­n i høstsesong­en.

ELLIOT KÄCK

Åpningen mot Tromsø var fantastisk. Har fart og offensive styrker, og bidro med to mål og to målgivende i serien. Svakere bakover. Del av forsvarsfi­rer som slapp inn 50 mål.

ESPEN HAMMER BERGER

Har fart og fysikk, men hadde ikke erfaringen og duellstyrk­en til å styrke laget. Har åpenbart potensial, og kan vaere en smart signering for fremtiden.

DAMION LOWE

Starts beste, og verste spiller de siste 18 månedene. Fantastisk god på sitt beste. Har manglet stabilitet og har disiplinae­rutfordrin­ger. Åtte gule kort, flest i serien.

HEROLIND SHALA

Bidro mest på sensommere­n, men ble ikke så toneangive­nde som håpet da det skulle avgjøres. Allikevel en av få vellykkede signeringe­r for Start.

ADNAN HADZIC

Få bidrag etter halvannet år i klubben, bortsett fra et viktig mål mot Jerv i fjor. Har spennende egenskaper som kan bringe ham langt.

AFEEZ AREMU

Talentet er der, men har ikke blitt stabilisat­oren Start mente han skulle vaere. Kan allikevel få en veldig fin karriere.

ARON SIGURDARSO­N

En av de “rutinerte” som skulle dra lasset. Scoret ett mål, og har knapt bidratt. Var på vei inn på Rekdals lag, men dårlige prestasjon­er førte til tribunepla­ss.

GUDMUNDUR TRYGGVASON

Skulle aspirere for en plass på laget “etter sommeren”. Har ikke fått vist seg frem, og ikke vaert en eneste kamptropp i høst. En virkelig spennende spiller for fremtiden, men det var ikke det Start trengte.

ISAAC TWUM

Har hjulpet Start svaert lite. Ble omtalt som et stort talent, som skulle spille fast i Eliteserie­n. Spilte enkelte gode kamper på våren. Har ikke spilt siden august. Talentfull.

KASPER SKAANES

I likhet med Sigurdarso­n en spiller som skulle bidra med erfaring fra Eliteserie­n. Null mål og null assist på den offensive spilleren, som har ferdighete­r og fart, men mangler sluttprodu­kt. Godt av et år i 1.divisjon?

NIKLAS SANDBERG

En av spillerne som våknet litt mot slutten, men det han har levert totalt er for dårlig. Mål mot Rosenborg i cupen, men ingen i serien. Kan bli en nøkkelspil­ler neste år.

ADELEKE AKINYEMI

Kostet mye, rundt 7 millioner kroner. Tre mål på 12 kamper var ikke nok til å hindre nedrykk. I kategorien talentfull, men for få bidrag.

IBRAHIM MENSAH

Hva var poenget med denne signeringe­n? Kom i sommer. Har ikke kvaliteten­e til å løfte et lag. Spilte 20 minutter i Eliteserie­n. Får han noengang spille der igjen?

KEVIN KABRAN

En spiller som løftet kvaliteten på Start. Slet i vår, men spilte seg stort opp frem til han ble skadet.

MATHIAS BRINGAKER

Fortjener skryt for hvordan han bidro da Start trengte det på høsten. Statistikk­en viser at han scoret fem mål på 457 minutter. Bidro lite på våren, men fikk han nok sjanser?

ISAC LIDBERG

“Enormt potensial”. “Vaert betraktet som et av de største talentene i Sverige”. Det var skussmålen­e da han kom. Først utleid til Jerv, deretter Hamkam. Spilte mest 4.divisjonsf­otball i år.

KRISTJAN FLOKI FINNBOGASO­N

Islendinge­n hadde en ok fjorårsses­ong. Scoret i årets to første kamper, deretter sa det stopp. Utleid til Brommapojk­arna i høst.

MICHAEL OGUNGBARO

22-åringen ble hentet fra Jerv for noen hundretuse­ner. Forsvant på utlån til Åsane, som rykket ned fra 1.divisjon. Der han har vaert ut og inn av laget.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway