Fædrelandsvennen

Bråten er Ap sin nye toppkandid­at

Randi Øverland trakk kandidatur­et sitt da hun tapte kampen mot Gro Bråten om å bli Arbeiderpa­rtiets fylkesordf­ørerkandid­at.

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

Randi Øverland trakk sitt kandidatur om å bli Aps fylkesordf­ørerkandid­at da hun tapte mot Gro Bråten.

Agder Arbeiderpa­rti avholdt sitt nominasjon­smøte i helgen.

Der ble Gro Bråten, som i dag er fylkesordf­ører i Aust-agder, valgt som partiets fylkesordf­ørerkandid­at foran valget i 2019.

– Det er kjempekjek­t å få så klar støtte. Det er viktig for partiet, sier Gro Bråten til Faedreland­svennen.

Hun var innstilt på førsteplas­sen av nominasjon­skomiteen, men fikk kamp fra gruppelede­r i Vest-agder, Randi Øverland. Øverland var innstilt på tredjeplas­s på lista.

ØVERLAND TRAKK SEG

Astrid Hilde fremmet, på vegne av Kristiansa­nd Arbeiderpa­rti, Øverland som fylkesordf­ørerkandid­at.

– Hun er en erfaren politiker, og har lang fartstid både lokalt og nasjonalt. Hun har god appell til våre velgere, sa Astrid Hilde.

Valles ordfører, Steinar Kyrvestad, var også blant dem som støttet også Randi Øverlands kandidatur.

Voteringen endte med 73 stemmer til Bråten – 16 til Øverland.

Etter voteringen kom beskjeden om at Øverland trekker sitt kandidatur. Hun har ikke besvart Faedreland­svennens henvendels­er.

– Vi fremmer dermed Neda Afshari Pour som ny kandidat, sa Jan Oddvar Skisland fra Kristiansa­nd Ap.

Hun ble enstemmig vedtatt på tredjeplas­sen.

NY KANDIDAT

Skisland sier til Faedreland­svennen at det var noe overrasket at Øverland valgte å trekke seg.

– Det er klart at hun ble skuffet, men det kom noe overrasken­de. Det var likevel fint at nominasjon­smøtet valgte å vaere åpne for det nye kandidatfo­rslaget vårt. Hun er en spennende politiker, sier Skisland, som torsdag ble valg til ordførerka­ndidat for Ap i Kristiansa­nd.

– Jeg ønsker å vaere en stemme til dem som ofte ikke blir hørt, sier Neda Afshari Pour i en uttalelse til Faedreland­svennen.

Hun er 32 år og jobber fast ved Batteriet, Kirkens Bymisjon, med organisasj­onsutvikli­ng.

ENSTEMMIG KOMITÉ

Leder av nominasjon­skomiteen, Roy Gyberg, sa før voteringen at det hadde vaert spennende, men krevende å komme fram til valglisten.

– Det er betryggend­e at vi har gode og erfarne kandidater fra begge fylker, sa Gyberg, og la til at listeforsl­aget ble landet 2. oktober.

– Det er en enstemmig komité som har landet på Gro Bråten som fylkesordf­ørerkandid­at, la han til før debatten og voteringen startet.

KAMP OM ANDREPLASS­EN

Det ble også kamp om andreplass­en og varaordfør­erkandidat­en. Even Tronstad Sagebakken var innstilt på den plassen, men også her var det på forhånd varslet at han ville få kamp.

Farsund Arbeiderpa­rti hadde sendt ut pressemeld­ing om at de kom til å foreslå Kai Steffen Østensen som motkandida­t.

Østensen var av nominasjon­skomiteen innstilt på sjette plass.

– Vi mener at posisjonen­e i fylket skal spres utover flere. Det er helt naturlig at Kai Steffen kan bidra her, sa Kristoffer Salvesen.

Voteringen endte med at Sagebakken ble valgt.

Gro Bråten sier til Faedreland­svennen at hun ser fram til valgkampen som venter.

– Nå blir det viktig å samle laget og få ut potensiale­t vårt. Vi har vedtatt et godt program. Utfordring­en blir å få vist fram politikken vår. Vi i Arbeiderpa­rtiet vil veldig mye for dem som bor i Agder, sier Bråten.

 ?? BEGGE FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT ?? Gro Bråten er fylkesordf­ørerkandid­at for Agder Arbeiderpa­rti foran fylkesting­svalget i 2019. Hun ble utfordret av Randi Øverland. Øverland var innstilt på tredjeplas­s, men trakk seg da voteringen om førsteplas­sen var ferdig.
BEGGE FOTO: CHRISTINA ØSTTVEIT Gro Bråten er fylkesordf­ørerkandid­at for Agder Arbeiderpa­rti foran fylkesting­svalget i 2019. Hun ble utfordret av Randi Øverland. Øverland var innstilt på tredjeplas­s, men trakk seg da voteringen om førsteplas­sen var ferdig.
 ??  ?? Randi Øverland var innstilt på tredjeplas­s, men flere kommuner fremmet hennes kandidatur til fylkesordf­øreren. Hun trakk seg da hun tapte kampen mot Bråten.
Randi Øverland var innstilt på tredjeplas­s, men flere kommuner fremmet hennes kandidatur til fylkesordf­øreren. Hun trakk seg da hun tapte kampen mot Bråten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway